Aktualizacja aplikacji 4.12

chewbacca

Posiadacz elektryka
To zmienili chyba wcześniej, bo ja mam 4.11. Nie wiem czy dobrze, bo ostatnio wracam z ogniska, a tam auto stoi z otwartym bagażnikiem i funkiem :p
Też byłem w szoku jak mnie dzisiaj nie zapytała Tesla o potwierdzenie otwarcia frunka. Chore...
A nie dostajesz powiadomien jak dluzej stoi z otwartym ?
Co z tego, że dostane potwierdzenie o otwartym frunku skoro i tak muszę go zamknąć ręcznie? Co jeśli otworzy mi się frunk przypadkiem, będąc kilkaset kilometrów od auta? Informacja o tym, że jest otwarty na niewiele się przyda... Zdecydowanie wolałbym 10 potwierdzeń "czy na pewno chcę go otworzyć" :p

Bronek

Pionier e-mobilności
Też byłem w szoku jak mnie dzisiaj nie zapytała Tesla o potwierdzenie otwarcia frunka. Chore...

Co z tego, że dostane potwierdzenie o otwartym frunku skoro i tak muszę go zamknąć ręcznie? Co jeśli otworzy mi się frunk przypadkiem, będąc kilkaset kilometrów od auta? Informacja o tym, że jest otwarty na niewiele się przyda... Zdecydowanie wolałbym 10 potwierdzeń "czy na pewno chcę go otworzyć" :p
Dlatego... Warto go z elektryfikować. Aż dziw bierze że Tesla tego nie robi a Chińczyki, za od około 1500 zł + wytwarzają świetne kity.

solik

Pionier e-mobilności
jakby wszystko zrobili od razu to czym by robili lifting? tak to maja do zrobienia elektryczny frunk, uszczelki na rantach drzwi zeby w koncu progi nie byly uwalone od wewnatrz.. i pare pierdol typu podwojne szyby z tylu

Bronek

Pionier e-mobilności
K...wa czeka mnie robota, ale tak po prawdzie, to się cieszę, gdyż jeszcze nie rozbierałem auta na gwarancji, by wstawić chńską podróbę za ok dwa koła w furę za 3/4 bańki.
Dobrze, że Tesla w każdym wariancie da się po rozkręcać. Już się szkolę
W Trójce dostęp był szybszy

chewbacca

Posiadacz elektryka
Dlatego... Warto go z elektryfikować. Aż dziw bierze że Tesla tego nie robi a Chińczyki, za od około 1500 zł + wytwarzają świetne kity.
Trochę się cykam, że ingerując w coś takiego jak zamek przedniej klapy poprzez montaz chińskiego kita, pewnego dnia w trasie auto mi zrobi facepalma (maska otworzy się podczas jazdy). Poza tym faktycznie fajnie byłoby jakby frunk był elektryczny ale jakoś nie lubię poprawiać producenta. Wszelkie dodatkowe ekrany, otwierane klamki, podświetlenia ambient albo tilt tableta czy chociażby folie ppf do mnie nie przemawiają:p

gim-kg

Pionier e-mobilności
@chewbacca nie ingerujesz zbytnio w zamek, bo on zostaje oryginalny, jedynie zakłada się na niego dokładkę dociągającą maskę i wpina się sterownik pomiędzy oryginalną instalację a sterowanie zamkiem. Gwarancji nie stracisz bo wszystko jest plug&play i w każdej chwili jest możliwość powrotu do oryginału. Chinczyki robią to już od dłuższego czasu wiec maja doświadczenie. osobiscie uważam to za najlepszy upgrade samochodu. Najważniejsze tylko podczas montażu zamontować wszystko jak oni sugerują w instrukcji. Dla przykładu zaciął mi się silnik dociągającą maskę. Dzięki temu, że był zamocowany na lewej podłużnicy można było się do niego dostać po zdjęciu nadkola.
Wyprzedzajac twoje pytanie, zaciął się bo źle zamontowałem linkę do awaryjnego otwierania czyli patrz wyżej - „montujemy zgodnie z instrukcją”.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja robiłem i przód i tył i gdyby nie okoliczności, to bym zrobił drzwi i klamki. A wszystko po to by było i wygodnie i dla samego wyzwania.
Skoro dano możliwość a ja mogę skorzystać, to dlaczego nie? Jeśli mam na to oczywiście ochotę. Inaczej to tak jakbym był głodny, miał konserwę i odpuścił otwarcie, bo urwało się uszko wieczka.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Ja robiłem i przód i tył i gdyby nie okoliczności, to bym zrobił drzwi i klamki. A wszystko po to by było i wygodnie i dla samego wyzwania.
Skoro dano możliwość a ja mogę skorzystać, to dlaczego nie? Jeśli mam na to oczywiście ochotę. Inaczej to tak jakbym był głodny, miał konserwę i odpuścił otwarcie, bo urwało się uszko wieczka.
E to ja bym powiedział, że to bardziej tak jakbyś był głodny, miał konserwę i postanowił zrobić z niej Ragoût :-D Ale spoko, rozumiem i śledzę Twoje poczynania! Szanuję za wkład pracy i że to wszystko robisz sam. Ja po prostu chyba wolę smak oryginalnej konserwy:):)