Aktualizacja map EU-2022.12

Bronek

Pionier e-mobilności
Ze starym sprzed 3 lat widokiem. Mapy Tesli jak i jej nawigacja i jazda na niej wymaga sporej dozy tolerancji.
Dopóki nie zmienią podejścia, czyli czytanie realne znaków, o widoku satelitarnym nie wspomnę ,(ale to nie wina Tesli iż jesteśmy ntym światem dla Świata współczesnego) .
Mapy są do tego niespójne i co region, to jest inaczej. Nie rozumiem też działania nawiga ji opartej o te mapy itd.
Nie jest to u nas mocna strona

rawier

Posiadacz elektryka
Ze starym sprzed 3 lat widokiem. Mapy Tesli jak i jej nawigacja i jazda na niej wymaga sporej dozy tolerancji.
Dopóki nie zmienią podejścia, czyli czytanie realne znaków, o widoku satelitarnym nie wspomnę ,(ale to nie wina Tesli iż jesteśmy ntym światem dla Świata współczesnego) .
Mapy są do tego niespójne i co region, to jest inaczej. Nie rozumiem też działania nawiga ji opartej o te mapy itd.
Nie jest to u nas mocna strona
@Bronek - ja też nie jestem w stanie ogarnąć mechanizmów wyznaczania trasy w nawigacji :oops: Ja rozumiem, że przyjemnie się jeździ teslą nawet po mazurskich drogach, no ale żeby aż tak....:ROFLMAO:

Attachments

• PHOTO-2022-06-07-12-53-19.jpg
    PHOTO-2022-06-07-12-53-19.jpg
    116,5 KB · Liczba wyświetleń: 41

Michal

Moderator
Ale to jest od lat problem z wyznaczaniem tras również w Google. Te systemy po prostu nie rozumieją, że można zawrócić w dowolnym miejscu, więc zdarza się, że kierują Cię jakimś objazdem, bo widzą miejsca na zawrotkę.
Mam wrażenie, że jakieś 7 lat temu Google w takich sytuacjach mówił coś w stylu "zawróć kiedy będzie to możliwe", a potem nagle przestał.

ELuk

Pionier e-mobilności
Gdyby Ktoś jechał do Chorwacji to ładowarka w Maribor jest źle oznakowana w mapie Tesli. Jest koło MacDonalda na MOP po prawej stronie autostrady jadąc z Polski. Nawigacja prowadzi do następnego zjazdu i usiłuje nawrócić.

rawier

Posiadacz elektryka
Ja już nauczyłem się, że zawsze wcześniej przeglądam jak wygląda interesujący mnie punkt na google maps 😀 unikam później zaskoczeń. @ELuk - co do Chorwacji to polecam zakup ENC (jak zainstalujesz sobie aplikację HAC ENC na telefonie to pokaże Ci punkty gdzie to sprzedają - raczej nie poluj na przedpłacone pakiety bo takowych nie znalazłem :) - są jak Yeti) - wtedy na bramkach można zaoszczędzić dużo czasu. Druga rzecz to sklepy Lidl i Kaufland - bardzo dużo z nich ma darmowe ładowarki do 50kW - szczególnie nowe.