Aktualizacja oprogramowania 3.0

elveh

Posiadacz elektryka
U mnie już po aktualizacji. Odstawiłem wczoraj na 8:00. Do odbioru był dzisiaj o 12. Wymieniony aku 12v, aktualizacja zrobiona. Z rzeczy widocznych na pierwszy rzut oka, to pokazany w % poziom naładowania baterii, możliwość ustawiania profilów kierowców. Więcej rzeczy może wyjdzie z czasem. W aplikacji MyŠKODA nic się nie zmieniło.
W apce są zmiany, ale musisz z poziomu headunita doinstalować sobie usługi. U mnie były za 0 PLN, ale trzeba je aktywować. To właśnie te nowe karty w apce o których pisałem wyżej w poście.

RadaR

Fachowiec
Ja dodam że mam wrażenie zwiększenia zasięgu po updacie.
Do tej pory maks jaki pokazywał to 420km

Screenshot_2022-09-10-03-37-00-05_85ef236adec9730d72107b289b7c5082.jpg

kosior1988

Zadomawiam się
W apce są zmiany, ale musisz z poziomu headunita doinstalować sobie usługi. U mnie były za 0 PLN, ale trzeba je aktywować. To właśnie te nowe karty w apce o których pisałem wyżej w poście.
w jaki sposób rozszerzyć aplikacje? u mnie nic sie nie zmieniło

rav

Posiadacz elektryka
Pojawił się sklep z aplikacjami/grami?

rav

Posiadacz elektryka
Mój syn pyta czy są jakieś gry 😁

RadaR

Fachowiec
No i k... cyrk na kółkach. Jedna z opcji apdejtu jest odsuwanie fotela przy wychodzeniu z auta i ustawianie po kluczyku po uruchomieniu auta. Pięknie...
Działało dwa dni, dzisiaj auto chciało mnie udusić 😳 zamiast odsuwać fotel docisneło mnie do kierownicy. Zanim się zorientowałem co się dzieje i zareagowałem zaczęło mi brakować tlenu 😂🤣😅
Pierdziele, kupiłem sobie inne auto a to zostawiłem żonie, w razie co będę poza podejrzeniami 😂🤣😅

RadaR

Fachowiec
Chciałem ło.Buzz'a ale weź se zamów czekaj jak na przydział M3 w PRLu... Wychodząc zobaczyłem toIMG_20220813_181437.jpg

No i mieszkam teraz w Californi 😂

MariuszJ

Nowy na Forum
U mnie update zakończony w miarę planowo. Został również wymieniony akumulator 12V. Auto do odbioru po 7 godzinach. Salon we Wrocławiu.
Przy okazji update'u wszystkie ustawienia infotainment zostały usunięte. Tak samo jak wszystkie statystyki "spalania". Może komuś się przyda ta informacja. Ja zrobiłbym sobie zdjęcia ustawionych kafli i statystyk gdybym wiedział.
Nie pamiętam dokładnie jak to wszystko miałem poustawiane, a trochę się nad tym nasiedziałem wcześniej 🙃 .

KorekSAN

Zadomawiam się
U mnie update zakończony w miarę planowo. Został również wymieniony akumulator 12V. Auto do odbioru po 7 godzinach. Salon we Wrocławiu.
Przy okazji update'u wszystkie ustawienia infotainment zostały usunięte. Tak samo jak wszystkie statystyki "spalania". Może komuś się przyda ta informacja. Ja zrobiłbym sobie zdjęcia ustawionych kafli i statystyk gdybym wiedział.
Nie pamiętam dokładnie jak to wszystko miałem poustawiane, a trochę się nad tym nasiedziałem wcześniej 🙃 .
Jaki salon ? ja czekam w Gall ICM na aku.

rav

Posiadacz elektryka
Dzisiaj odebrałem samochód po aktualizacji i coś cały czas „buczy”. Nie było tego wcześniej

Od godziny stoi w garażu nie odpalany i cały czas tak buczy

Last edited:

JareG

Pionier e-mobilności
Dzisiaj odebrałem samochód po aktualizacji i coś cały czas „buczy”. Nie było tego wcześniej
Od godziny stoi w garażu nie odpalany i cały czas tak buczy
Kurde, to jakaś masakra.. ja bym chyba spróbował 12V odłączyć, żeby coś się w nocy nie zjarało czy co..

Pozdrawiam

rav

Posiadacz elektryka
Wyjechałem z garażu na wszelki wypadek

rav

Posiadacz elektryka
Odlacz 12v a jak odbierales tego nie bylo ?
Nie zwróciłem uwagi. Samochód stał na dworzu i było dosyć głośno. Zwróciłem uwagę dopiero w garażu

rav

Posiadacz elektryka
Dzisiaj rano już nic nie było słychać. Więc chyba będzie ok

JareG

Pionier e-mobilności
Dzisiaj rano już nic nie było słychać. Więc chyba będzie ok
Ja i tak podjechałbym do ASO, pokazał im filmik i poprosił o wpis w historię serwisową - tak, żeby w systemie został ślad..

Pozdrawiam