Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
MINI
Mini Cooper SE Forum • Mini Electric I gen.
Aktualizacja oprogramowania
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="tokwi, post: 56737, member: 79"] No to 23 września byłem na serwisie w ramach akcji przywoławczej nr: 0084870100 Wygląda, ze w Mini procedura rejestracji w serwisie jest podobna do Tesli tj. via aplikację mobilną można zarejestrować termin i zrealizować check-in. Pewne operacje trzeba było jednak realizować podwójnie tj. niezależnie od self service zrobić to jeszcze raz u Pana Kamila. To jednak dla mnie plus, bo doceniam że firma "starej" gospodarki działa jak ta "nowej", której operacyjnie łatwiej bo nie ma "starego ogona". Podobno w ramach akcji jest realizowany upgrade całości oprogramowania, więc już nie rozpaczałem, że nie nadal nie wiem jak samodzielnie zaktualizować zgodnie z instrukcją oprogramowanie Stacji Multimedialnej. [B]Od blisko 2 tygodni nikt od producenta nie odezwał się w sprawie zgłoszenia na infolinię - "how to do it (pkt.2)?[/B]" Może jeszcze w MINI myślą, może zadzwonią, może też przyślą maila z zapytaniem "czy jest pan zadowolony?". Wracając do prac serwisu. Cały proces u dealera trwał ok 3 godzin. Odebrałem auto umyte z zewnątrz i odkurzonymi dywanikami. Przeprowadzono upgrade: - sterowników ECU m.in. upgrade oprogramowania jednostki Head Unit (obsługa dodatkowego kodu zasilania pojazdu wprowadzonego w eCall) - oprogramowania Centrum Multimediów Nie wiem jak dotrzeć do wersji oprogramowań sterowników więc nie potrafię ocenić, które sterowniki rzeczywiście dostały nowy firmware. Oprogramowanie Stacji Multimedialnej zostało podniesione z wersji: [B]002-156-007 (wersja z dnia zakupu) [/B]do wersji [B]00-162-001 (wersja po serwisie) [/B]Jednocześnie z update wersja map została zmieniona na wersję [B]2021-3(R2144B1R)[/B] Jest to pewne zdziwienie, bo od ok. 2 tygodni miałem już mapy 2022-2(Q2051B1R), ale jakoś mnie to specjalnie nie boli, bo potrafię już to samodzielnie ugpreadować i zrobić serwis po serwisie :-( To była rzecz, która zwróciła moją uwagę tzn. w trakcie update oprogramowania akumulator 12V samochodu był podłączony do zasilacza. Widać tak trzeba, bo akumulatorki małe, a procedura długa. == I jeszcze jedno. W tym samym czasie, w ciągu 2 tygodni wjechało mi do tesli 3 x nowe oprogramowanie. Przybyło mi: tryb kinowy, alternatywne trasy nawigowania, status bar telefonu, nowe gry jak np: Sonic, kalibracja baterii, vision only Ubyło mi: radar Szukałem, czy są jakieś zmiany funkcjonalne w MINI. Nie ma. Żona będzie zadowolona - nic się nie zmieniło! ... tylko na nowo trzeba było sparować telefony, zrobić indywidualne setup-y... Jeśli ktoś chce zapytać, czy warto robić upgrade? W mojej ocenie nie warto. Tam czas się zatrzymał i raz dobrze zrobiony produkt nic nam nie da więcej. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
MINI
Mini Cooper SE Forum • Mini Electric I gen.
Aktualizacja oprogramowania