Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla+Otomoto/OLX – kupię/sprzedam i dyskusje
Aktualne i historyczne oferty Tesli od ręki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 120347, member: 89"] W końcu mnie dopadli :D Ostatnio wysypało mi się ściąganie danych. W bazie widzę, że stało się to na przełomie 2-3.10.2023 i od tamtej pory dane ściągały się około 1-2 razy dziennie po nocnej przerwie w ściąganiu (moje skrypty nie pobierają danych w godzinach 2:00 - 7:00)., więc odświeżanie odbywało się o 7:00. Problemem może być to, że ściągam wszystkie dane z Europy, co daje ~115 zapytań do Tesli o auta co te kilka minut. Małe obliczenia: [ICODE]115 x 6 (co 10 minut) = 690, co 5 minut 1380, więc można chyba założyć, że mają limit 1000 zapytań na godzinę.[/ICODE] Aplikacja domyślnie jako aktualne oferty pokazuje tylko takie, które pobrała w ciągu ostatnich 4 godzin, więc jeśli wchodziliście tam po 11:00, to mogła pokazywać puste tabelki. Zmniejszyłem częstotliwości do 30 minut i pobieranie wróciło. Następnie zwiększyłem częstotliwość ponownie do 5 minut i znowu stanęło. Od wczoraj chodziło co 10 minut i wydaje się działać. Przed chwilą dodałem trochę więcej logowania i ponownie sprawdzam 5 minut - już przy drugiej próbie pobrania nie ściąga kompletu danych, a po 15 minutach pobiera zero aut. Pewnie da się to obejść używając kilku IP ale na tę chwilę zostawiam 10 minut. Jeśli w końcu dorobię ustawianie powiadomień, to po prostu zwiększę częstotliwość przecięć, które będą przez kogoś obserwowane. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla+Otomoto/OLX – kupię/sprzedam i dyskusje
Aktualne i historyczne oferty Tesli od ręki