Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Ależ ta Tesla kłamie co do zużycia - ktoś mi to wytłumaczy?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="danielm, post: 214456, member: 12"] kiedyś wyśmiewałem teksty ludzi że tesla kłamie bo u mnie się zawsze zgadzało. ale odkąd ten temat krąży zacząłem zwracać na to uwagę no i nie zawsze się zgadza. przeważnie się zgadza ale nie zawsze. pozatym w czasach kiedy wykres zużycia pokazywał zużycie z ostatnich 10/25/50km to porównywałem sobie to co pokazuje wykres z tym co pokazuje to miejsce co na zdjęciu autora. i to się akurat nigdy nie zgadzało. wtedy zakładałem że wykres pokazuje tylko to co idzie w koła, bez klimy ale te teorie obaliłem gdy stałem w długim korku z włączonym ogrzewaniem. wtedy wykres powędrował w kosmos. w dodatku od czasu do czasu szacowanie nawigacji myli sie o kilkadziesiąt procent. więc prawdopodobnie mają jakiegoś buga typu złe przeliczanie mil na kilometry czy inne ustrojstwo, bo przeważnie jest prawidłowo ale czasami jest bardzo źle. przykładowo trasa bydgoszcz - gdańsk tesla przewiduje że zużyje 50% baterii i rzeczywiście tyle zużywam. wracam do domu, trasa gdańsk - bydgoszcz a tesla twierdzi że zużyje 25% baterii co jest absolutnie niemożliwe i oczywiście zużywam mniej więcej 50% baterii. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Ależ ta Tesla kłamie co do zużycia - ktoś mi to wytłumaczy?