Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Ależ ta Tesla kłamie co do zużycia - ktoś mi to wytłumaczy?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="SokolEV, post: 214473, member: 3784"] A baterie masz 75kWh, czyli przy takim zużyciu powinieneś zrobić 375, a nie 350km. Albo w drugą stronę, jak robisz 350km, to realnie zużycie jest raczej 21,5kWh/100km. Ja aż tak dużych różnic jeszcze nie zauważyłem ale też tego jakoś dokładnie nie sprawdzam. Na pewno przewidywanie nawigacji działa do dupy. Ostatnio robiłem trasę małą 185km jakieś. Startuje na 60%. Na dzień dobry auto mnie kieruje na superchargera, bo twierdzi, że nie dojadę. Jak zmieniłem SoC docelowy na 5% to łaskawie mi pozwolił się nie ładować i powiedział, że dojadę na 4% jak nie będę przekraczał 124km/h (większość trasy po autostradzie). Zanim wyjechałem z miasta to zużycie spadło i już mu nic nie przeszkadzało. Zrobiłem kilkadziesiąt kilometrów po autostradzie i zaczął krzyczeć, żebym zwolnił najpierw do 120, 110, w najgorszym momencie do 94km/h. Ale ja, w przeciwieństwie do niego wiedziałem, że czeka mnie jeszcze 30km ekspresówka przy 120 i 15km drogami krajowymi z 50/70/90km/h. Finalnie nic nie zwalniałem, jechałem całą drogę z maksymalną dopuszczalną prędkością i dojechałem na 5%. Tak jak zakładałem, tak jak mi pokazywało ABRP i zgodnie z wcześniejszymi przejazdami na tej trasie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Ależ ta Tesla kłamie co do zużycia - ktoś mi to wytłumaczy?