Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Ależ ta Tesla kłamie co do zużycia - ktoś mi to wytłumaczy?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 215527, member: 274"] Ładowanie jest zdecydowanie za wolne w Tesli. 10 czy 15 minut nie robiło by tragedii w trasie nawet co 2h, ale na trasie 300km na lotnisko 2 ładowania po 30 minut (bo nie zostawię pustej baterii na lotnisku, chciałem mieć te chociaż 60%) to zdecydowanie za długo. Oba na SC, więc przygotowanie ładowania etc, a dalej za długo. Poznań SC to następna tragedia. Dobrze że jest, ale wystarczyło że przekroczyłem o 2 minuty czas 30 minut na ładowanie i już bulimy za parking. W dodatku nieprzewidywalna prędkość ładowania: Zajęty był 3b, stanąłem na 2a i dostałem 70kW mocy. Przestawiłem na 1a i dostałem pełne 150kW. Nic z tego nie rozumiem. Jeszcze gorzej miał posiadacz starej S-ki, kiblował tam przed moim przyjazdem i dalej stal po moim wyjeździe - a wyjechałem przez konieczność płacenia za parking gdzieś po 45 minutach od przyjazdu (negocjacje na recepcji, szukanie parkomatu etc). Druga sprawa która mnie denerwuje to energia zużyta na podgrzanie baterii: Jechałem spod Warszawy do Poznania, więc po drodze Lućmierz, 114km od startu z domu po przygotowaniu baterii do trasy. Podgrzewanie zaczął już pod domem i grzał aż do dojazdu do SC Lućmierz. Tessie zaraportował za ten kawałek 114km [B]zużycie 42.15kWh i 372Wh/km przy średniej prędkości 127km/h. [/B] A było tylko 0 do -1 ma zewnątrz. Boje się jakie zużycie było by przy -15 czy -20, a przecież takie temperatury bywają w górach czy na Suwalszczyźnie regularnie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Ależ ta Tesla kłamie co do zużycia - ktoś mi to wytłumaczy?