Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
*ANKIETA* Czy masz problem z wibracjami kierownicy w nowej Tesli Highland?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Max, post: 170450, member: 3402"] Model: Tesla model 3 highland SD Rok produkcji: Q4 2023 - odebrany luty 2024 Opony: hankook, standard od tesli, Felga: fabryczne tesli Nova Rozmiar felgi: 19" Działania podjęte przez serwis: próba wyważania, wymiana wszystkich opon, ponowne wywazanie Opis: Bardzo duże drgania na kierownicy juz przy prędkościach ponad 70 km zgłoszone to Tesli jeszcze w dniu odbioru. Serwis męczył się cały dzien, przekładali opony wywazali po czym stwierdzili ze wymienia wszystkie opony. Czekałem miesiąc. Drugi raz w serwisie. Wymienili opony (tez Hankook) i trochę się poprawiło. Drgania powyżej 100 km/h. Reklamowałem ponownie kazali przyjechać. W miedzy czasie wywazyłem opony w innym serwisie, tak żeby zweryfikować. Panowię stwierdzili ze były zle wyważone. To poprawiło sytuację dość mocno ale jeszcze nie perfekt, jeszcze podjechałem na wyważanie opon na samochodzie, i tu 2 koła były OK, 2 drgały, ewidentne sinusoidy, jedno wymagało poprawienia bo niezbyt równo siedziało. a jedno wymagało innego wyważenia niż pierwotne wyważenie na maszynie, tak jakby sama tarcza miala jakies minimalne problemy z wyważeniem. To bardzo pomoglo - po tym nie obserwuje już regularnych drgań od kol. Dalej uważam ze układ jest zbyt czuły, i nierówności drogi sa wyczuwalna na kierownicy bardziej niż w innych samochodach, dalej uważam ze jest to jakiś problem po stronie Tesli, choc juz po tak dokładnym wyważaniu kol samochodem jeździ sie przyjemnie. mialem okazję przetestować trasę W-wa - Hamburg - W-wa (mecz naszej wspanialej reprezentacji) i było OK nawet przy niemiecko-autostradowych predkosciach. Niestety zdaje sobie sprawę ze przy każdej wymianie opon zima lato trzeba pewnie będzie odwiedzić już zaprzyjaźnionego pana w wyważaniem na samochodzie…. ale lepsze to niż strata czasu w serwisie, juz nie mam zdrowia aby jechać tam ponownie… chyba ze ktoś z Was napisze ze Tesla znalazła problem i wiedza jak poprawić problem zbyt czułego układu. Obecny przebieg auta to 8000 km [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
*ANKIETA* Czy masz problem z wibracjami kierownicy w nowej Tesli Highland?