grzywek
Zadomawiam się
Czy ktoś praktykował takie sytuacje? Czy da się w jakiś sposób anulować zamówienie ze zwrotem opłaty rezerwacyjnej?
Ewentualnie czy da się przekazać komuś swoje zamówienie? Mam dwa na koncie i będę realizował tylko jedno i się zastanawiam co z tym zrobić teraz
Gdyby kogoś interesowało odstąpienie w ciągu 14 dni od odbioru samochodu, to wg mnie jeśli korzystaliśmy z konfiguratora to Tesla nie musi przyjmować takiego zwrotu i jest to ich dobra wola. Ustawa mówi bowiem
Ewentualnie czy da się przekazać komuś swoje zamówienie? Mam dwa na koncie i będę realizował tylko jedno i się zastanawiam co z tym zrobić teraz
Gdyby kogoś interesowało odstąpienie w ciągu 14 dni od odbioru samochodu, to wg mnie jeśli korzystaliśmy z konfiguratora to Tesla nie musi przyjmować takiego zwrotu i jest to ich dobra wola. Ustawa mówi bowiem
Art. 38.
Prawo odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa lub na odległość nie przysługuje konsumentowi w odniesieniu do umów:
3) w której przedmiotem świadczenia jest rzecz nieprefabrykowana, wyprodukowana według specyfikacji konsumenta lub służąca zaspokojeniu jego zindywidualizowanych potrzeb;