Aplikacja mycitroen

KrzysztofFly

Moderator
Zdecydowanie widać poprawę w algorytmach i bazie ładowarek. Wreszcie wyznacza normalną trasę do Gdańska.
Zrzut ekranu 2023-08-19 223713.png

Mało tego, teraz nawet do Zakopanego jest w stanie wyznaczyć trasę ;)
Zrzut ekranu 2023-08-19 223644.png

Citroen eC3

Zadomawiam się
Cześć,
odświeżając wątek. A może ktoś z Was będzie znał odpowiedź.

Co prawda eC3, ale w aplikacji nie widzę możliwości sterowania ogrzewaniem. Do tego jak ustawić, aby bateria była ładowana do 80% (w aplikacji, bo w Menu pojazdu brak takiej możliwości)?
Czasem taka adnotacja jest (o limicie 80%), czasem jej nie ma. Pomijam, że łączność z autem jest tragiczna. Wczoraj udało mi się zaprogramować czas rozpoczęcia ładowania, jednak bateria została doładowana do 100%. Czego oczywiście nie zawsze chce.

Do tego Citroen cały czas mnie zachęca do wykupienia abonamentu, pomimo, że na rok jest już aktywny w cenie auta- i jak widać, aktywowałem.
Temat sprawdziłem na 2 różnych iPhonach.

Dopisując, aplikacja nie aktualizacje również jazd. Rozumiem, że powinna pokazać każdy przejazd (zużycie itd. itp.?). Nie są tu pokazywane trasy z nawigacji tylko przypadkiem? (zrealizowane)
Bądź co bądź nie mam na ten moment nawet wiedzy ile auto zużywa kwh/100km.

Jakieś pomysły? Podpowiedzi?

Attachments

• IMG_7171.jpeg
    IMG_7171.jpeg
    401,1 KB · Liczba wyświetleń: 7
  • IMG_7172.jpeg
    IMG_7172.jpeg
    326,8 KB · Liczba wyświetleń: 7
  • IMG_7173.jpeg
    IMG_7173.jpeg
    351,8 KB · Liczba wyświetleń: 7
  • IMG_7174.jpeg
    IMG_7174.jpeg
    544,5 KB · Liczba wyświetleń: 7
  • IMG_7175.jpeg
    IMG_7175.jpeg
    379,7 KB · Liczba wyświetleń: 7
Last edited:

GrzesiekK

Zadomawiam się
W apce do ec4 nie ma opcji ładowania do 80%. Planowane ładowanie na godzinę też nie zawsze wychodzi.
Też myślałem o wykupie abonamentu na e-Routes. Warunkiem jest poprawienie jakości apki. Póki co jej jakość jest nadal żenująca. Nie można na niej w żadnym stopniu polegać. Naprawdę nie wiem jak to jest możliwe aby międzynarodowy koncern dawał ludziom do użytku taki niewypał. Napisałem niewypał aby nie używać wulgaryzmów, które się nasuwają. Nie znam aplikacji gorszej jakości. Wątpliwa jest jakość kodowania. Na pewno nie jest weryfikowana przez żaden zespół kontroli jakości. Nie wiem, może to jest jakiś eksperyment psychologiczny.

Euronymous

Fachowiec
Obstawiam, że aplikacja Stellantisa została im napisana przez życzliwą konkurencję, tylko dlaczego potem Stellantis jej sobie nawet przed wdrożeniem nie sprawdził ?
Poważnie jednak rzecz już biorąc - akurat trasy się aktualizują, choć nie mam pewności, czy wszystkie (mam wrażenie, że tak), bo tak rzadko zaglądam do tej genialnej apki.

ec4owner

Nowy na Forum
Czy u was też Aplikacja My citroen tak wolno łączy się z autem? Aktualizacja statusu czasem zajmuje kilkadziesiąt sekund i często się nie udaje. Ustawianie opóźnienia ładowania/temeratury też niesamowicie laguje. Co za badziewie...

Jusand

Posiadacz elektryka
Tak to niestety działa, a raczej częściej nie działa. Tak jak piszesz, badziewie.