Areo Caps TM Y 2022 porysowały felgę

podicool

Zadomawiam się
Dzień dobry

Po zdjęciu kołpaków , po przejechaniu 1000 km w Tesla Y LR zobaczyłem , że felgi są porysowane na każdym ramieniu. Jak na zdjęciach . nie sprawdziłem tego przy odbiorze auta z salonu . Po zgłoszeniu tego faktu w tesli dostałem taką odpowiedz.

"
Technician Notes

The wheel is designed to have the cap fitted to it, so contact in this area is as per design.

If the customer requires the issue to be rectified, this will be customer pay."

Czy wasze felgi też są tak porysowane od tych kołpaków ? W model 3 nie miałem tego problemu ?

IMG_7205.jpeg

IMG_7188.jpeg

IMG_7186.jpeg

aadamuss

Pionier e-mobilności
Przy wymianie opon coś wspominali, że kołpak rysuje felgę. Nic z tym robił nie będę, pod kołpak nie zaglądam, auto nie ściąga w żadną stronę :) Tylko takich problemów życzę :)

podicool

Zadomawiam się
Przy wymianie opon coś wspominali, że kołpak rysuje felgę. Nic z tym robił nie będę, pod kołpak nie zaglądam, auto nie ściąga w żadną stronę :) Tylko takich problemów życzę :)
O co chodzi z tym ściąganiem w stronę ? Zauważyłem , ze jak przyspieszam to samochód lekko ściąga w lewo tez to zgłosiłem , ale nie maja teraz maszyny do ustawienia zbieżności bo się podobno popsuła i od 3 miesięcy nie mogą dostać nowej podobno.

podicool

Zadomawiam się
Wszystko się wyjaśniło , kołpak został tak zaprojektowany aby rysować felgę. Element zaznaczony na zdjęciu na czerwono dotyka felgę i rysuje od nowości. I Tesla to pasi. IMG_7655.jpeg

podicool

Zadomawiam się
Nie wierzyłem w to co przeczytałem musiałem sobie to jeszcze raz napisać. W modelu 3 2021 inaczej to zaprojektowali. Kołpak nie rysuje felgi. pomyślałem , że może jednak jest coś nie tak. Ale temat zamknięty.

Michal

Moderator
Słabo z ich strony - ewidentnie błąd w planowaniu sprzętu ale co mają teraz zrobić wymienić wszystkim felgi? Chcieli, żeby było ładnie i oszczędnie na raz, a nie tak jak w MT3 albo ładnie albo oszczędnie, bo te zwykłe felgi są trochę słabe po zdjęciu kapsli.
Poprawią w kolejnej iteracji.