Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
AUDI
Audi Q4 e-tron Forum • Audi Q4 e-tron/Sportback
Audi Q4 e-tron / opinie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="viallos, post: 17894, member: 531"] Ja się na nikogo nie obrażam ani nie mam zamiaru przekonywać kogoś na siłę, ale jeżeli mam dyskutować i coś porównywać to podobne rzeczy. Porównania Q4 do małej Tesli, Hyundaia czy Kia nie ma sensu bo to inny typ samochodu. Od dawna już nie lubię siedzieć z d.. na asfalcie. Absolutnie jestem przeciwny kupowaniu Audi z większą baterią i golasa żeby się zmieścić w wątpliwe dopłaty. Ale można spokojnie się zmieścić z dobrze wyposażonym Audi z mniejsza baterią jak komuś bardzo zależy: Pakiet Assistance plus, Pakiet MMI plus, Pakiet Seats & Mirrors, Pakiet promocyjny Comfort, Pakiet Protection, Pakiet promocyjny Technology. Kolega narpaw poruszył bardzo ważną kwestię finansowania w leasingu którego nie poruszałem bo nie każdy kupuje w leasingu. Audi z większą baterią i jeszcze trochę większymi pakietami aniżeli opisałem powyżej kosztuje 275k. w 4 letnim leasingu APL wychodzi taniej niż Mustang za 225k ... tyle że może na Mustanga uda się jakoś załatwić dopłaty to wtedy zrobi się trochę taniej. Pisanie o KM przy tych samochodach jest również dla mnie bez znaczenia. Samochód elektryczny traktuję tylko i wyłącznie jako pojazd do kręcenia się wokół komina. Z racji mojego trybu życia potrzebuję przynajmniej 2 razy w miesiącu skoczyć na trasie Wawa-Koszalin i nie może mi to zajmować dłużej niż 5h. To jest nieosiągalne w jakimkolwiek elektryku a doskonale daje sobie radę Q7 z 3L dieslem na pokładzie i pewniej jeszcze kilka najbliższych lat nic tego nie zmieni. Mogę się śmiało pościgać samochodem 2 razy cięższym z tymi super elektrykami i wstydu nie będzie ;-) ... ale za stary już na to jestem. Do kręcenia wokół komina mniejsza bateria w Q4 spokojnie wystarczy a dzieci i żona w komforcie dojadą te 2km do szkoły i na zajęcia sportowe itp. Żeby nie było .. jeżdziłem już kilkoma autami premium Mercedes, BMW, Audi, ale również VW czy Skodą oraz japońce też się zdarzały: Mazda , Suzuki. Jeździłem różnymi bo lubię eksperymentować i nie mam uprzedzeń do niczego, ale mimo wszystko wypasione Suzuki z super systemami i asystentami nawet w połowie nie jest tak komfortowe jak Audi, BMW, etc itp. Co do Audi to wersje o których piszecie .. golasy z konfiguratora się nie zdążają. Pójdźcie do salonu i takiego samochodu się praktycznie nie da zamówić. Pakiet Comfort i Technology to minimum na jakie należy się zdecydować. Generalnie każdy lubi to co chce albo musi ... i bardzo dobrze ... dzięki temu świat jest kolorowy. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
AUDI
Audi Q4 e-tron Forum • Audi Q4 e-tron/Sportback
Audi Q4 e-tron / opinie