Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
AUDI
Audi A6 e-tron Forum • Audi A6 sedan/kombi E TRON
Audi S6 e-tron Avant - moje wrażenia z jazdy!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="tswiech, post: 226070, member: 3064"] Kwestia przyzwyczajenia. Ja się do kamer przyzwyczaiłem po kilku minutach. W deszcze obraz był klarowny, lepszy niż w lusterkach. Monitory kamer w środku były też fajnie umiejscowione. Uważam, że nawet jak ma się dwa auta to można wyrobić sobie poprawne nawyki. Swego czasu miałem jeden samochód z automatyczne skrzynią a drugi z manualną. Przesiadanie się pomiędzy nimi nie było kłopotliwe. Z kamerami mogłoby być tak samo. Dodam, że byłem bardzo sceptycznie nastawiony do takiego rozwiązania. Przekonało mnie do niego właśnie Audi. Czy kamery poprawiają urodę auta? Chyba wręcz na odwrót;). Rekuperacja faktycznie zgłosiła usterkę, ale potem 'się naprawiła'. Na zużycie energii z pewnością miała wpływ pogoda; akumulator był zimny. Przejechałem zbyt mało km żeby można było wyciągnąć jednoznaczne wnioski, choć zużycie wydawało się naprawdę spore. Autostradowy czyli niezauważalny? Nie zgadzam się. Rekuperacja w trybie słabym upodabnia ten samochód do aut spalinowych. Manetki działają sensownie - jeśli można tak powiedzieć - tylko jeśli nie masz rekuperacja ustawionej w trybie automatycznym. Bo w automatycznym reku po chwili wraca do ustawień preferowanych przez pojazd. Ale ja się nie przesiadłem ze spalinowego. Mam dwa samochody, jeden spalinowy, drugi to TM3 Highland, która nakręciła już około 37.000 km w rok. Przesiadka na EV była super, nie rozczarowała mnie. Jednak w samochodzie którym testowałem rekuperacja była zestrojona znacznie gorzej niż w Tesli. Zresztą przedstwawiciel Audi też to dostrzegł i wskazywał że to, że auto 'samo nie hamuje' jak się ustawi reku w trybie auto lub w tym słabszym. To rzekomo (wg niego) jest jego zaletą, bo jeździ się podobnie jak spalinowym. Dla mnie sposób jej działania to jednak jedno z istotniejszych rozczarowań. To jest jednak bardzo subiektywne. Faktycznie jeśli ktoś wsiądzie do e-trona a wcześniej nie jeździł autami typu Tesla czy elektryczny Mustang, to tej wady nie dostrzeże. Pasażer, któremu też dałem poprowadzić miał w tym względzie dobre wrażenia. Na codzień jeździł jednak Passatem. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
AUDI
Audi A6 e-tron Forum • Audi A6 sedan/kombi E TRON
Audi S6 e-tron Avant - moje wrażenia z jazdy!