Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
AUDI
Audi A6 e-tron Forum • Audi A6 sedan/kombi E TRON
Audi S6 e-tron Avant - moje wrażenia z jazdy!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="marco_25, post: 239096, member: 1800"] cześć, lekko odświeżę wątek bo po przeczytaniu tak dogłębnej i humorystycznej recenzji (brawo [USER=3064]@tswiech[/USER] (y)) nie mogłem się oprzeć pokusie i zabrałem chyba ten sam model na przejażdżkę. Ogólnie zgadzam się z poprzednią recenzja jednak nie będę taki surowy i zacznę od tego co mi się podobało: [LIST=1] [*]Sylwetka jest naprawdę bardzo miła dla oka i po nijakich teslach robi wrażenie [*]Prowadzenie bajka, auto pewnie i żwawo reagowało na zmiany kierownicy. [*]Wyświetlacz hud jest ogromy i bardzo dobrze zaprojektowany pod względem UX (niestety nie współpracuje z AA i AC) [*]Wygodne fotele z masażem [*]Ładowanie - 40 kWh dodane w 10 minut to było to na czym mi zależało. [*]Nawigacja wbudowana miała bardzo aktualne mapy i sytuacja drogowa była prawidłowo odczytywana - te same wskazania co w telefonie z google maps. Zupełnie odwrotnie od tesli która do teraz nie wie że obwodnica w Krakowie została oddana w grudniu, do Warszawy prowadzi s7 a korki najlepiej omijać używając telefonu. Także w audi tego problemu nie ma. [*]Subiektywanie duża przyjemność z jazdy po indywidualnych ustawieniach dostępnych trybów. Oczywiście tryby predefiniowane to jakaś pomyłka a tryb remiza była ustawiona na początku przez dealera żebym poczuł się jak w spalinowym :) [/LIST] to by było na tyle z plusów resztą opisana powyżej. Najbardziej bolą kontrasty które wyglądają jakby przyszedł księgowy i losowo pozamieniał część samochodu z najtańszym vw, tnąc koszty tam gdzie nie powinien. Samochód był wersji S6 avant z kamerami zamiast lusterek i największymi kołami. Nie takiego wariantu szukam i za tą cenę nie wiem czy ktoś się zdecyduje na zakup takiej wersji szczególnie że za mniej niż 1/2 ceny ma teslę 3 performance która na papierze legitymuje się lepszymi osiągami, w leasingu 0% i jeszcze dopłatę do tego. Wbrew pozorom to jest małe auto w środku i ma się poczucie ciasnoty oraz oszczędzaniu na wszystkim. Dobija duża ilość piano black i legendarny konfigurator na stronie audi, który można porównać chyba tylko z rachunkiem za energie elektryczną w Polsce. Po takiej jeździe pozostało pytanie czy kupię taki samochód? Nie kupię bo kto wie jak technologia będzie wyglądać za trzy lata i jakie będą wtedy ceny ale będę polował na [URL]https://gotowedoodbioru.audi.pl[/URL] na ofertę podobną do wklejonej poniżej. Akurat ten samochód z Gdyni ktoś zgarnął przede mną ale jestem więcej niż pewien że po nowym roku podobna oferta wróci bo jakoś limity w EU muszą wypełnić. Na tą chwilę promocyjne oferty zostały już tylko na podstawowe modele. [ATTACH type="full" width="257px"]27866[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
AUDI
Audi A6 e-tron Forum • Audi A6 sedan/kombi E TRON
Audi S6 e-tron Avant - moje wrażenia z jazdy!