Automatyczne światła - światła wyłączają się

tuwxyz

Fachowiec
Światła ustawione na 'auto' wyłączają się za dnia - czasem po 200 metrach, czasem po 40km.

20230204_102953.jpg

Byłem z problemem w serwisie:
IMG_20230216_120811.jpg

Problem nie został rozwiązany.
Macie jakieś pomysły?

Rafalski

Posiadacz elektryka
U mnie też się wyłączają przy dobrym świetle. Pewnie w innych krajach przy dobrym oswietleniu swiatla nie sa wymagane. U nas to troche problem :/ Mogłyby przynajmniej pozycyjne zostać

ciastek

Pionier e-mobilności
Na podstawie pobieżnych obserwacji wydaje mi się, że przy włączonym aucie światła są włączone zawsze. Przy ustawieniu świateł na „auto” będą to światła dzienne lub światła mijania.
Gdy włączone są światła mijania ekran wyświetla kontrolki świateł pozycyjnych i świateł mijania. Gdy włączone są światła dzienne nie jest wyświetlana żadna kontrolka od świateł.

pmlody

Pionier e-mobilności
U mnie też się wyłączają przy dobrym świetle. Pewnie w innych krajach przy dobrym oswietleniu swiatla nie sa wymagane. U nas to troche problem :/ Mogłyby przynajmniej pozycyjne zostać
Przecież dzienne zostają

Rafalski

Posiadacz elektryka
U mnie też, nie ma ikonek - nie ma swiateł. Możliwe, że nie zauwazyłem, bo manual mówi
Model 3 posiada szereg diod LED wzdłuż krawędzi przednich reflektorów, zwanych także „światłami akcentowymi”. Włączają się one automatycznie po włączeniu zasilania pojazdu Model 3 i włączeniu biegu jazdy (do przodu lub do tyłu).

Fixtor

Zadomawiam się
Jeśli bieg jest D lub R to światła do jazdy dziennej zawsze będą włączone i nie da się w żaden sposób ich wyłączyć. Nawet przełączając z AUTO do OFF światła do jazdy dziennej pozostają włączone. Kiedyś to testowałem, więc o ile dobrze pamiętam, to tak jest :)