Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
AUTOPILOT Tesla vs BMW
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 144130, member: 89"] No to ja wrzucę swoje filmiki - specjalnie dla Ciebie pojechałem na przejażdżkę. TM3 LR ze zwykłym autopilotem. Kilka uwag: [LIST] [*]w lewej ręce trzymałem telefon nagrywając, dlatego kierunkowskaz włączam prawą - gdyby się ktoś zastanawiał, czy mam lewą rękę ;) [*]przejazdy S7 / S79 i okolice [*]ani razu nie mam komunikatu żeby trzymać ręce na kierownicy [*]kilka razy miałem wezwanie do patrzenia na drogę - to dlatego, że patrzyłem na telefon, żeby sprawdzić czy dobrze nagrywa :p [*]chwilę jechałem 140 żeby sprawdzić głośność, bo u Ciebie na filmie jest strasznie głośno 0_o Jakbyś jechał kabrioletem :p [*]ogólnie nic nie dotykałem (hamulca i przyspieszenia) poza jednym opisanym poniżej fragmentem. [/LIST] Jazda S7 / S79 w stronę Mokotowa: [MEDIA=youtube]QLeQGGV3J5U[/MEDIA] Zjazd z S79 w Sasanki na Okęcie: [MEDIA=youtube]r6IauDTPNVg[/MEDIA] (tutaj około 61s musiałem nacisnąć trochę pedał przyspieszenia (przez 2-3 sekundy), bo auto za mocno zwalniało, a z tyłu były inne auta - moja jedyna interwencja w całej tej trasie) Wjazd z Sasanki w S79 w stronę centrum - pomyliłem wjazdy przez to nagrywanie, ale nie ważne, bo chciałem pokazać jak dobrze auto jedzie po łuku. [MEDIA=youtube]0XeohHiz3AI[/MEDIA] Jazda powrotna S79 / S7 w stronę Krakowa - widać tutaj małe hamowanie w 137s - to jest właśnie taka lokalizacja o której pisałem, gdzie nadal występuje powtarzalnie coś jakby phantom breaking. Przy czym tak jak pisałem moim zdaniem jest to spowodowane ograniczeniem prędkości i rozdzieleniem Ski na dwie części, a ja nie ruszałem pedałów w tym momencie, przy czym znając ten fragment drogi zmniejszyłem max prędkość z 130 do 110 kmh, bo normalnie potrafi tam hamować ze 130 do 105. [MEDIA=youtube]Rcigsm79Vlw[/MEDIA] Chcę zwrócić Twoją uwagę, że: [LIST] [*]"metoda Michała trzymania ręki" na kierownicy pozwala na jazdę na AP kompletnie bez wezwań do ruszania kierownicą. Potrafię tak jechać 2 godziny i nie mam żadnych alertów. Co mi z tego, że miałbym muskać kierownicę jednym palcem, skoro to wydaje się tak samo upierdliwe jak ruszanie nią w Tesli. Domyślam się, że w BMW również trzymasz po prostu rękę na kierownicy cały czas, tylko pewnie w inny m miejscu - w Tesli trzeba trochę zmienić przyzwyczajenie. [*]auto cały czas trzyma się kierunku jazdy, więc nie zmienia go podczas wywierania nacisku - nadal nie rozumiem co miałeś na myśli o tym pisząc. [*]kamera rzeczywiście łapała mnie na braku czujności, więc moim zdaniem działa ok [/LIST] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
AUTOPILOT Tesla vs BMW