Awaria - kamery i inne

ice222

Zadomawiam się
Pacjent : TM3 performance 2024
Przestaly dzialac kamery
Adaptacyjne reflektory
Asystent hamowania
Czujnik zmeczenia i inne
Nie dziala lokalizacja w apce
Co z tym mozna zrobic ?
Serwis tylko czy moze mieliscie podobne przypadki ?

6a8

Posiadacz elektryka
Przestaly dzialac kamery
Adaptacyjne reflektory
Asystent hamowania
Czujnik zmeczenia i inne
Co z tym mozna zrobic ?
Zobacz błędy w menu serwisowym, może tam będzie podpowiedź ?

ice222

Zadomawiam się
Wartownik jako nie aktywne wyswietla kamery na blotnikach i w srodku. A reszta jest jako aktywna ale i tak z zadnej nie ma obrazu.
Chodzi mi w sensie ze swieci na niebiesko ikony a te sa szare

wersja softu? ew robiles ostatnio update? Masz w logach gdzieś bląd AP4?

pare osob na grupie FB to zglaszalo, mnie tez to trafilo na 2024.32.8, po updacie do 2024.32.9.1 przeszło.

[poniżej to co mi się wydaje, zawodowo zajmuję się oprogramowaniem]

U mnie po pojawieniu się błędu jest do wymiany komputer (który, to nie wiem), podejrzewam że albo błąd jest w wersji softu, albo w jednym z banków danych a przy update zapisuje na zmianę banki (to może być bardziej prawdopodobne skoro nadal chcą mi ten komputer wymienić).

Sentry zaczynał działać dopiero po kilku/kilkunastu minutach od odejścia z auta, u Ciebie też tak może być, że same kamery działają, prawdopodobnie po uśpieniu cześci odpowiedzialnej za FSD, bo ona podejrzewam ma w sobie obsługę kamer.

Niestety mają chyba dużo usterek, bo dostałem telefon że nie mają na miejscu części zamiennej i trzeba wizytę przełożyć o kilka dni, z racji na wyjazd przełożyłem o prawie miesiąc, także trochę czasu planuje wstrzymać update'y do kolejnych wersji.

cooler

Pionier e-mobilności
wersja softu? ew robiles ostatnio update? Masz w logach gdzieś bląd AP4?

pare osob na grupie FB to zglaszalo, mnie tez to trafilo na 2024.32.8, po updacie do 2024.32.9.1 przeszło.

[poniżej to co mi się wydaje, zawodowo zajmuję się oprogramowaniem]

U mnie po pojawieniu się błędu jest do wymiany komputer (który, to nie wiem), podejrzewam że albo błąd jest w wersji softu, albo w jednym z banków danych a przy update zapisuje na zmianę banki (to może być bardziej prawdopodobne skoro nadal chcą mi ten komputer wymienić).

Sentry zaczynał działać dopiero po kilku/kilkunastu minutach od odejścia z auta, u Ciebie też tak może być, że same kamery działają, prawdopodobnie po uśpieniu cześci odpowiedzialnej za FSD, bo ona podejrzewam ma w sobie obsługę kamer.

Niestety mają chyba dużo usterek, bo dostałem telefon że nie mają na miejscu części zamiennej i trzeba wizytę przełożyć o kilka dni, z racji na wyjazd przełożyłem o prawie miesiąc, także trochę czasu planuje wstrzymać update'y do kolejnych wersji.
Już to miałem. Komputer jazdy do wymiany. Zgłaszaj bo nic nie pomoże, brak jakichkolwiek wspomagaczy jazdy w tym kamery cofania... Ale ja miałem chociaż sensory US
Inna sprawa mówili że to była felerna seria... Chyba ta felerna seria się powtarza.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Przestaly dzialac kamery
Adaptacyjne reflektory
Asystent hamowania
Czujnik zmeczenia i inne
Co z tym mozna zrobic ?
Ale nie rozumiem, masz NOWE auto na GWARANCJI, co chcesz robić?

Zgłoś do serwisu!