Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
Awaria ładowania
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Ronin78, post: 242388, member: 1162"] Pocieszenie dla kogoś kto 100% ładuje w domu z nadprodukcji i ma wywalone na słupki. 2500zł za używkę to nie są nieduże pieniądze, a biorąc pod uwagę niepewność co do jej trwałości to bardziej odwleczenie problemu jak zlikwidowanie. Odnośnie linku: [URL unfurl="true"]https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4108065.html#google_vignette[/URL] Cytaty warte zauważenia: [I]Prezentowana tutaj ładowarka jest jedną z wielu uszkodzonych które wymieniałem w ostatnim czasie . Została rozebrana w celach edukacyjnych , Niestety [B]demontaż był arcy destrukcyjny i brutalny ze względu na specyficzną budowę[/B] Po demontażu okazuje że są to [B]bezpieczniki wysokonapięciowe które po spaleniu nie są możliwe do wymiany[/B] bez destrukcji urządzenia . Należy w tym przypadku wymienić całą ładowarkę za 11 tyś brutto Na uwagę zasługuje też ciekawy sposób chłodzenia wodnego zamykanego aluminiową klapką z uszczelką . [B]W razie oksydacji i rozszczelnienia płyn chłodzący przedostaje się wprost do wysokonapięciowej elektroniki[/B] . To też fajnie przemyślane[/I] Masakra (jak wybierałem Leaf'a w 2023 to się wszyscy dziwili, a ja w tym budżecie nie chciałem, z premedytacją nie chciałem chłodzenia cieczą baterii bo ciecz + prąd to zawsze kłopoty) jakbym kupował na dwa lata i zmiana na nowy to tak, a ja kupiłem na tak długo jak to będzie możliwe. Jako trzecie/pierwsze auto w domu robi robotę. Kłopoty jak te powyżej jedynie potwierdzają że dokonałem bezpiecznego wyboru. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
Awaria ładowania