Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Karty i aplikacje mobilne
Be Charge
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="marco_25, post: 109432, member: 1800"] Tak jest na SuC, jeśli jest bardzo duże obłożenie to proszą o rozważenie lądowania tylko do 80% lub nawet proponują niżej co i tak wystarczy na dojazd do następnego SuC. To jest w zasadzie największa przewaga Tesli na tą chwilę - mają zintegrowane środowisko które ma wystarczająco danych żeby sprawnie zarządzać procesem ładowania samochodów. Dlatego mimo sezonu letniego i tak dużego obłożenia na ładowarkach, raczej nie zdarza się kolejka a jeśli jest to dość sprawnie jest rozładowywana. Osobna sprawa to mała świadomość niektórych użytkowników, sam ostatnio tłumaczyłem małżeństwu z bmw iX, że lepiej się ładować szybko do 80-90% niż czekać drugie tyle czasu na ostatnie procenty które już kapią do baterii. Podziękowali i zapaliła się im lampka, że rzeczywiście zawsze te ostatnie procenty tak wolno lecą. Już miałem się rozpędzić z wykładem o pojemności, krzywej ładowania i temperaturach oraz powstających dendrytach ale tylko podziękowałem za zwolnienie łączą na GW i poszedłem coś zamówić dla rodzinki. Także my tu jesteśmy entuzjastami i wydaje nam się, że ludzie powinni to wiedzieć a to nie prawda powinni tą wiedzę dostać od dealera lub w takich pismach jak przepraszam za francuski Auto Świat, tylko tam jest zawsze ta sama pływa - godzina na ładowarce zanim się do magicznego pełna naładuje. Przepraszam za mały off topic. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Karty i aplikacje mobilne
Be Charge