Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="pluto, post: 17213, member: 352"] Wskaźnik baterii składa się z 2 obszarów (zielonego to jazdy tylko EV i niebieskiego do jazdy hybrydowej) - Toyota nie pozwoli aby bateria całkowicie się rozładowała i zostawia około 20% - tak więc faktycznie zostaje około 15 kWh do jazdy, co by się zgadzało z moimi wskazaniami z komputera pokładowego gdzie z odcinka 80 km na EV zużycie wyszło 15,2 kWh i jeszcze 9 km zostało do teoretycznego rozładowania baterii. Co do wskazań wskaźnika baterii to jest on tylko orientacyjny - jak korzystam ze wskazań cyfrowych komputera pokładowego. Co do jazdy tylko na silniku spalinowym to na razie tylko 2 razy jechałem na spalinowym i z odcinka 600km z prędkościami 115-120 km/h wyszło mi 4,6 l/100 km - pewnie im szybciej tym spalanie będzie większe. Sam jestem ciekaw czy te opowieści dotyczą też plug-in bo w większości odnoszą się do zwykłych hybryd. Jak by ktoś miał ochotę to na forum Toyoty założyłem oddzielny wątek na temat RAV 4 plug-in gdzie będę opisywał plusy i minusy tego auta, bo trochę zboczyliśmy z tematu tego wątku i zaraz dostane bana. [URL unfurl="true"]https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,51942.msg725456/topicseen.html#msg725456[/URL] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...