Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Norbert, post: 30361, member: 319"] Co do zasady - przy tych pomiarach używałem nic!, mówiąc ogólnie, tryb zasięgu (czyli z założenia ogranicza, lub nie grzeje baterii) jazda spokojna, w miarę możliwości nie przekraczając 100-150kW w piku, ale jazda w zakresie do 100kW (chodzi o to aby rozładować baterię prądem nie większym niż jej "pojemność") - lekka noga w miarę możliwości :) przy czym ostatnio drogi zaśnieżone oblodzone itd, ogrzewanie tylko w czasie jazdy, nie dotykałem funkcji przygotowania do jazdy, przed jazdą, odszraniania, sentry mode i wszelkich innych rzeczy. Auto za dnia stoi na dworze, przez noc w garażu. Jest jedna ważna rzecz, mianowicie taka, że kiedyś zrobiłem też test (który w przypływie chwili może ponowię zimową porą), że trasa zaraz po naładowaniu też dawała duże braki w ilości energii odzyskanej - mam wrażenie, że to było coś między 6 a 8kWh. Pytanie brzmi - czego ta tesla nie liczy :) żeby upiększyć wynik. Mam oczywiście świadomość tego, że przez noc skonsumuje jakiś % baterii - zwykle 1... czasem 2. Ale to daje coś między 0.85kWh do 1.7kWh. - tylko. Co do grzania baterii - to wydaje mi się, że, oczywiście po ruszeniu, nie ma opcji aby tego nie liczyła... Ostatnie dwa ładowania wyglądają tak: Zapakowane: 55kWh, odzyskane 47,3 dystans 216,4km, zużycie 219Wh/km Zapakowane: 55kWh, odzyskane 44,3, dystans 210,5km, zużycie 211Wh/km i ponownie zapakowane 54kWh, przy czym wjechałem na SoC nie 18% a 19... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...