Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 30847, member: 89"] Jestem właśnie na SuC w Ciechocinku i... Ruszałem z Torunia i natychmiast po ustawieniu nawigacji włączyło się przygotowanie baterii. Trasę jechałem z prędkościami rzędu 80-90km/h, a jednak zużycie na tym kawałku mam 258Wh/km, co sugeruje, że podgrzewanie baterii jest uwzględniane w zużyciu: [ATTACH type="full" alt="20220122_162206~2.jpg"]3813[/ATTACH] Taka sugestia płynie też z wykresu energii: [ATTACH type="full" alt="20220122_164020~2.jpg"]3814[/ATTACH] Widać tu, że zużycie rozpoczyna się od >350Wh/km, a to już zupełnie nie ma sensu bez brania pod uwagę podgrzewania baterii, bo ten fragment trasy to była jazda po mieście 50-70km/h. Zwłaszcza, że początek wykresu to przejazd ta samą trasą, tylko w drugą stronę. No jak nic w pokazywanym zużyciu brane jest pod uwagę podgrzewanie baterii... [edit] albo to jest grzanie kabiny, bo auto było zmarznięte przed startem [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...