Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 30896, member: 89"] No dobra, wróciłem ale niestety nie zrobiłem screena na ładowarce na koniec :/ Mam za to dane z konta Tesla, więc chyba powinno być tam to samo. Zacznijmy: Wracając z Ciechocinka do Warszawy mam następujące dane z odcinka autostradowego (odcinek Ciechocinek - Łódź autopilot 130 km/h oraz odcinek do Łódź - Warszawa 140 km/h). Podaje je oddzielnie, ponieważ to jest taka czysta jazda, bez przystanków itp.: [LIST] [*]Tesla pokazuje: [LIST] [*]zużytą energię 49 kWh, [*]przejechane 238 km (średnia prędkość wyszła dokładnie 120km/h - jakieś tiry itp...) [*]zużycie 207 Wh/km , podczas gdy na tym odcinku zeszło 73% baterii i to dałoby baterię o pojemności ~67kWh, co wydaję się trochę błędne. [/LIST] [*]W tym samym czasie na tej trasie TezLab (aplikacja zbierająca dane) pokazuje zużycie 51,8 kWh, co dałoby baterię prawdziwą, czyli ~71kWh. [*]Zatem jest rzeczywiście rozjazd i wynosi około 49/51,8-100% ~ 5,43% :p (moim zdaniem bez tragedii) [/LIST] Jeśli chodzi o całą trasę: [LIST] [*]W zasadzie prawie całość to autostrady (poza ~50km), jechałem raczej 130 km/h, momentami trochę szybciej [*]Jeden postój nadmiarowy postój na MOP-ie (WC) [*]Odciek Łódź - Toruń pod mocny wiatr ale droga raczej sucha [*]W sumie przejechane dziś 538,4 km w 5h 7m (sumaryczny czas jazdy) - średnia wyszła mi 105 km/h przy zużyciu 234 Wh/km [*]Start z 97% baterii, ładowanie Energa 11kW 29% + SuC 65%, dojazd na miejsce 20% - nałądowane w sumie 94%, a zużyte 171% [*]Auto ma w takim układzie 315 km zasięgu autostradowego zimą przy ~0C [*]Energia zużyta według poszczególnych aplikacji: [LIST] [*]21,5 kWh (Energa) [*]50 kWh (SuC) [*]54,67 kWh (60% z baterii 71 kWh) [*]w sumie 126,17 kWh, a to daje 177,7% [/LIST] [*]Mamy więc błąd ~4%... [/LIST] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...