Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="jakniejatokto, post: 41847, member: 544"] Parę raportów ze zużycia (wg komputera) dla Hyundai Ioniq 5 RWD 72 kWh: 1. Droga S7 - pomiar na trasie ~Nidzica ~Elbląg - tryb staram się utrzymywać 120 km/h (jak widać prawie się udało) - tempomat na 120, ruch niewielki więc udawało się utrzymywać, z rzadka 110-130 - temp 9-11°C, sucho, lekki wiatr w oczy przez cały odcinek - godzina jazdy, dystans 119 km - zużycie 24,3 kWh/100 km [ATTACH type="full"]4947[/ATTACH] 2. W większości droga S7+Gdańsk - pomiar na trasie ~Płońsk ~Gdańsk - wszystkie warunki jak powyżej, obejmuje większy odcinek S7 oraz jazdę miejską w Gdańsku - 3 godziny jazdy, dystans 287 km - zużycie 22,8 kWh/100 km [ATTACH type="full"]4948[/ATTACH] 3. Jazda miejska - pomiar na obszarze Gdańska, - na oko, w 30% godziny szczytu(korki), w 70% poza - tryb w większości jazda spokojna, czasem dynamiczna - temp 7-14°C, sucho - dystans 176 km - zużycie 13,9 kWh/100 km - takich pomiarów mam więcej (moje codzienne użytkowanie), w zależności proporcji jazdy spokojdej do dynamicznej oraz warunków mam od 12 do 17 kWh/100 km [ATTACH type="full"]4949[/ATTACH] 4. Dane skumulowane - na oko ok 50% miasto, 30% ekspresówki, 20% jazda podmiejska - okres marzec/kwiecień - dystans 3000 km - zużycie 19,5 kWh/100 km [ATTACH type="full"]4950[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...