Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="marmlo, post: 59150, member: 150"] W sobotę zmieniłem opony na zimowe i więc czas na małe podsumowanie sezonu letniego. [ATTACH type="full" width="397px"]7174[/ATTACH] Było by super jednak dane z liczników jakie mam w garażu pokazują inaczej i nie jest tak różowo. Bo licznik 1f pokazuje 778 kWh a 3f 1224 kWh co daje 2002kWh wiec wychodzi 16.9kWh/100km. Trzeba brać pod uwagę że zwykle ładuje minimalną mocą jaką daje ładowarka 3f tesli czyli 3.5kW na 1f zwykle szło 2kW co wiąże się z małą sprawnością ładowania. Przygotowanie auta do wyjazdu też zwykle odbywało się z sieci więc i to swoje nabiło. Przy okazji zabrałem się za smarowanie klocków hamulcowych i o ile przód raczej pracował bez zacięć mimo że tam nie było kropli smaru to tylne zaciski były bardzo słabo dokręcone i te jego prowadnice były przyblokowane. Trzeba było sporo siły aby to rozruszać i żeby znów płynnie działało. Na wiosnę znów to rozbiorę i zobaczę czy sytuacja się powtarza. Różnicy przy hamowaniu po tym całym zabiegu nie czuć. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...