Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 67501, member: 89"] Trochę danych z wyjazdu na weekend Warszawa - Słupsk - Warszawa. Tam: [LIST] [*]Wyjazd przy padającym śniegu z Warszawy w piątek 12:28 z 100% (no w zasadzie to 99%, bo zanim załadowałem się do auta 1% zdążył zniknąć). [*]Warszawa - Ciechocinek bardzo ślamazarnie - dojazd z 11% (246,2 km / 2:23 = 103 kmh). Zużyte 89%, więc 63,1 kWh = 256 Wh/km - padający śnieg trochę za Łódź i wolna jazda, a później już szybko (140-150 kmh). [*]Ładowanie 11-98% - 41 minut - dwa auta na SuC. [*]Ciechocinek - Słupsk (przez Kościerzynę) dojazd z 13% (266,7 km / 3:01 = 88 kmh) Zużyte 59,4 kWh = 222Wh/km [/LIST] Powrót: [LIST] [*]Start z 95% [*]Słupsk - Ciechocinek dojazd z 2% (284,7 km / 3:21 = 85 kmh), z jednym postojem w trasie. Zużyte 64.8 kWh = 228 Wh/km. Ledwo dojechałem i musiałem zwalniać, bo jechałem trochę za ostro i nie zwracałem uwagi na trasę, a poprowadził mnie jakoś głupio do Gdańska, zamiast przez Kaszuby :/ [*]Ładowanie 2-99% w 58 minut, na dzielonej ładowarce - trzy auta na SuC. [*]Ciechocinek - dom (kawałek ścinałem przez Łowicz, bo autostrada od łodzi była na czerwono) dojazd z 25% (230,4 km / 2:26 = 95 kmh). Zużyte 53,5 kWh 232 Wh/km. [/LIST] Ps. Ciekawostka - SuC zaraportował mi za duże ładowania. W pierwszym przypadku 64 kWh, podczas gdy weszło 61,6 kWh. W drugim 75 kWh, podczas gdy weszło 69 kWh, a baterię mam 75 kWh brutto i mam nawet zdjęcie ekranu w aucie, który pokjazuje 69 kWh przy 99%. Zgłosiłem w aplikacji jako błąd ładowania i mam wizytę serwisową w Czechach 27.12 (oczywiście nie pojadę - czekam tylko na kontakt i wyjaśnienie) :p [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...