Bezmyślność dziennikarzy i głupota czytających

karol.kar

Pionier e-mobilności
Najpierw się śmiałem, ale chyba trzeba zapłakać nad głupotą ludzi.

lookash_c

Pionier e-mobilności
To "znak czasów" i nie dotyczy tylko aut elektrycznych, a niestety bodaj wszystkich dziedzin - bo liczy się, żeby jak najszybciej opublikować jak najchętniej klikalną treść, nie ma czasu na weryfikację...

twizy

Zadomawiam się
Najpierw się śmiałem, ale chyba trzeba zapłakać nad głupotą ludzi.

Oryginalny wpis:
"
Miesiąc przygotowań i udało się.
🙂

Przyczepa - POWERBANK gotowa
🙂

Bateria o pojemności 200kWh netto o masie 500kg.
Wszystko na przyczepce i podłączone do #BMWiX3.
Zasięg samego auta z baterią 75kWh netto: 346km.
Powerbank daje dodatkowe 654km, czyli razem równo 1 000 km na jednym ładowaniu.
Jedziemy do doliny Aosty - piękny i malowniczy obszar na styku Francji, Szwajcarii i Włoch.
Lodowiec, gdzie nartostrady mają po kilkanaście kilometrów - szeroko, luźno i komfortowo.
Oby nasza podróż również była komfortowa - prosimy trzymać kciuki !
"

No i co tu jest żartem? Autorowi może wydawało się, że wymyślił coś nowego i że to śmieszne a to zwykły range extender ( https://en.wikipedia.org/wiki/Range_extender ). Renault takie przyczepki proponował do swojego dostawczaka. Jak dla mnie ma sens ale właśnie do osobówek, które zwykle nie potrzebują dużego zasięgu, ale sporadycznie jak najbardziej.

karol.kar

Pionier e-mobilności
No i co tu jest żartem? Autorowi może wydawało się, że wymyślił coś nowego i że to śmieszne a to zwykły range extender ( https://en.wikipedia.org/wiki/Range_extender ). Renault takie przyczepki proponował do swojego dostawczaka. Jak dla mnie ma sens ale właśnie do osobówek, które zwykle nie potrzebują dużego zasięgu, ale sporadycznie jak najbardziej.
Ty sobie na FB możesz napisać, że to nawet stado małp skonstruowało przy pomocy E.T.
Natomiast rzecz idzie o to, że banda idiotów nie sprawdzając u źródła przekazuje to dalej dodając swoje komentarze ... i sprawę traktują zupełnie serio.

twizy

Zadomawiam się
Ty sobie na FB możesz napisać, że to nawet stado małp skonstruowało przy pomocy E.T.
Natomiast rzecz idzie o to, że banda idiotów nie sprawdzając u źródła przekazuje to dalej dodając swoje komentarze ... i sprawę traktują zupełnie serio.
Dobra, ale o czym mowa. Pierwotny wpis na FB miał być żartem, ale na poziomie autora Marcina Gaworskiego, bo tak w ogóle to range extendery istnieją. Co o tym napisały inne media to w artykule Wysokiego Napięcia nie ma (jest o zupełnie innych artykułach). Może np napisały "Marcin Gaworski donosi, że ...". Jeśli napisały "przyczepki przyszłością elektryków" to tego też nie da się wykluczyć. Więc czym się skompromitowały i co konkretnie miały by sprawdzić w tym przypadku to ja nie bardzo wiem.

luki

Pionier e-mobilności
"Co więcej, część internautów podjęła nawet działania. – Zadzwonili do mnie przedstawiciele BMW tłumacząc, że zarówno łódzki dealer jak i centrala dostali masę maili i telefonów z informacjami o naszym wpisie i przestrogą, aby nie naprawiali naszego samochodu na gwarancji"
Polska gościnność w jednym zdaniu

Bronek

Pionier e-mobilności
Oglądam właśnie w Polsat News dwóch kompetentych inaczej , głupków? Czy jak się takich zwie?. A gadających o Zielonym Ładzie i przy okazji jeden kurdupel twierdzi, że baterie po kilku latach z aut są do niczego i zalegają na wysypiskach. Pajac Jankowski co prowadzi ten badziew Polsatu, twierdzi, że cała Afryka ma je tysiącami w śmieciach . Owszem nie tylko te bzdury mówili , bo powiedzieli też trochę prawdy o polityce klimatycznej, ale ich profesjonalizm jest kiepski. Jeśli to mówią "fachowcy" i zaangażowani w temat, to co może sądzić zwykły Obywatel?
Te orły intelektu to niejaki Kubala i drugi doktor nawet niejaki Ramiączek

Last edited:

twizy

Zadomawiam się
Oglądam właśnie w Polsat News dwóch kompetentych inaczej łgłupków? Czy jak się takich zwie?) A gadających o Zielonym Ładzie i przy okazji jeden kurdupel twierdzi że baterie po kilku latach z aut są do niczego i zalegają na wysypiskach . Pajac Jankowski co prowadzi ten badziew twierdzi, że cała Afryka ma je w śmieciach t. Owszem nie tylko te bzdury, bo powiedzieli też trochę prawdy o, polityce klimatycznej, ale ich profesjonalizm jest kiepski. Jeśli to mówią "fachowcy" i zaangażowani w temat, to co może sądzić zwykły Obywatel?
Te orły intelektu to niejaki Kubala i drugi doktor nawet niejaki Ramiączek
Jadę dzisiaj pociągiem, przeglądam media ... artykuł o deepfake ... co tam napisali mało ważne, logiczne, że da się każdego podrobić i pleść dowolne bzdury, autorytety nie mają sensu nie tylko dlatego, że są słabe. Ale oczywiście coś jest prawdziwe a coś nie jest. I jaka racja jest a jakaś inna nie. Mnie śmierdzą samochody spalinowe. Komuś innemu przeszkadzają baterie, których nigdy na oczy nie widział.