Bezramkowe szyby i skrzypiące uszczelki na nierównościach

solik

Pionier e-mobilności
Hej,

Niestety u mnie wrócił problem ze skrzypiącymi uszczelkami w miejscu stykania się z górną częścią szyby przy jeździe na nierównościach (charakterystyczny dźwięk ocierania szkła o gumę - przy lekkim obniżeniu szyb problem znika). Czy ktoś ma na to jakiś patent czym skutecznie to posmarować? Używałem sztyftu gummi ale mam wrażenie, że działał tylko godzinę a potem jest jeszcze gorzej.

Irytuje to głównie dlatego, że mam prawie 28k przejechane i oprócz tego nic w aucie nie skrzypi ani nie trzeszczy co jest dla mnie zaskoczeniem :)

Michal

Moderator
Zrób kalibrację w menu serwisowym - może to coś zmieni.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Hej,

Niestety u mnie wrócił problem ze skrzypiącymi uszczelkami w miejscu stykania się z górną częścią szyby przy jeździe na nierównościach (charakterystyczny dźwięk ocierania szkła o gumę - przy lekkim obniżeniu szyb problem znika). Czy ktoś ma na to jakiś patent czym skutecznie to posmarować? Używałem sztyftu gummi ale mam wrażenie, że działał tylko godzinę a potem jest jeszcze gorzej.

Irytuje to głównie dlatego, że mam prawie 28k przejechane i oprócz tego nic w aucie nie skrzypi ani nie trzeszczy co jest dla mnie zaskoczeniem :)
Ja mam prawie taki sam przebieg. U mnie pomógł sztyft turtle-wax. Przesmarowalem raz i już prawie miesiąc jest super, auto jak nowe. Tylko górna krawędź szyby jest teraz lekko zatłuszczona ale nie ruszam, nie wycieram. Wytrę latem jak pewnie temp. będzie wyższa, uszczelki bardziej miękkie i sztyft już nie będzie potrzebny:)