Się chciałem pochwalić. Ogolenie jestem bardzo zadowolony z tego, co kupiłem.
Jak na razie plusy:
- cichy, nawet bez laminowanych szyb i na zimowkach
- przyspieszenie
- wygodny
- asystenci (jeszcze się poznajemy ale postęp jednak się dokonał)
- hud to mistrzostwo, zwłaszcza jak nie jestem przyzwyczajony, nie słyszę silnika i na oko nie wiem ile jadę.
- zużycie 140 na tempomacie to 27.5kwh/100, temp 8-9 stopni, dużo ale bałem się że będzie więcej, zwłaszcza na zimowkach
- szybko laduje
- te elektryczne klapki od gniazd jednak nie są takie upierdliwe jak się balem
Minusy
- asystent ruchu poprzecznego z tyłu jest zbyt czuły
- asystent pasa przykłada dużo siły na kierownice i czasem trzeba z nim mocno walczyc
- nie wiem dlaczego ale nie mogę go odryglowac z przednich drzwi pasażera i tylnych od strony kierowcy - podejrzewam awarie tylko nie wiem czy sw czy hw
- ciśnienie w oponach to chyba z absu bierze bo nigdzie nie znalazłem konkretnych wartości.
- wbijanie pinu użytkownika jest upierdliwe, da się to wyłączyć?
- tryb individual jest dość biedny a efficient nie jest aktywny po wyłączeniu i wlaczeniu
- B&O jest taki średni bez tych dodatkowych pakietów.
-pas pasażera wali w słupek b jak nie jest zapiety
To tak po pierwszych dwóch dniach. Wiem że minusów wypisałem więcej ale to w sumie pierdóły. Oby do tej listy nic konkretnego nie doszło.
Jak na razie plusy:
- cichy, nawet bez laminowanych szyb i na zimowkach
- przyspieszenie
- wygodny
- asystenci (jeszcze się poznajemy ale postęp jednak się dokonał)
- hud to mistrzostwo, zwłaszcza jak nie jestem przyzwyczajony, nie słyszę silnika i na oko nie wiem ile jadę.
- zużycie 140 na tempomacie to 27.5kwh/100, temp 8-9 stopni, dużo ale bałem się że będzie więcej, zwłaszcza na zimowkach
- szybko laduje
- te elektryczne klapki od gniazd jednak nie są takie upierdliwe jak się balem
Minusy
- asystent ruchu poprzecznego z tyłu jest zbyt czuły
- asystent pasa przykłada dużo siły na kierownice i czasem trzeba z nim mocno walczyc
- nie wiem dlaczego ale nie mogę go odryglowac z przednich drzwi pasażera i tylnych od strony kierowcy - podejrzewam awarie tylko nie wiem czy sw czy hw
- ciśnienie w oponach to chyba z absu bierze bo nigdzie nie znalazłem konkretnych wartości.
- wbijanie pinu użytkownika jest upierdliwe, da się to wyłączyć?
- tryb individual jest dość biedny a efficient nie jest aktywny po wyłączeniu i wlaczeniu
- B&O jest taki średni bez tych dodatkowych pakietów.
-pas pasażera wali w słupek b jak nie jest zapiety
To tak po pierwszych dwóch dniach. Wiem że minusów wypisałem więcej ale to w sumie pierdóły. Oby do tej listy nic konkretnego nie doszło.