Białe Q6 już odebrałem z Krakowa i odwiozłem do Gdańska.

Darski

Q6 e-tron
Się chciałem pochwalić. Ogolenie jestem bardzo zadowolony z tego, co kupiłem.
Jak na razie plusy:
- cichy, nawet bez laminowanych szyb i na zimowkach
- przyspieszenie
- wygodny
- asystenci (jeszcze się poznajemy ale postęp jednak się dokonał)
- hud to mistrzostwo, zwłaszcza jak nie jestem przyzwyczajony, nie słyszę silnika i na oko nie wiem ile jadę.
- zużycie 140 na tempomacie to 27.5kwh/100, temp 8-9 stopni, dużo ale bałem się że będzie więcej, zwłaszcza na zimowkach
- szybko laduje
- te elektryczne klapki od gniazd jednak nie są takie upierdliwe jak się balem

Minusy
- asystent ruchu poprzecznego z tyłu jest zbyt czuły
- asystent pasa przykłada dużo siły na kierownice i czasem trzeba z nim mocno walczyc
- nie wiem dlaczego ale nie mogę go odryglowac z przednich drzwi pasażera i tylnych od strony kierowcy - podejrzewam awarie tylko nie wiem czy sw czy hw
- ciśnienie w oponach to chyba z absu bierze bo nigdzie nie znalazłem konkretnych wartości.
- wbijanie pinu użytkownika jest upierdliwe, da się to wyłączyć?
- tryb individual jest dość biedny a efficient nie jest aktywny po wyłączeniu i wlaczeniu
- B&O jest taki średni bez tych dodatkowych pakietów.
-pas pasażera wali w słupek b jak nie jest zapiety

To tak po pierwszych dwóch dniach. Wiem że minusów wypisałem więcej ale to w sumie pierdóły. Oby do tej listy nic konkretnego nie doszło.

TomiB

Fachowiec
Gratulacje. Ładna trasa na start :)
Pin można wyłączyć.
Zużycie bardzo przyzwoite jak na 140 km/h.
W SQ6 na zimowkach nie udało mi się zejść poniżej 30 kWh/100 przy prędkości autostradowej.

Darski

Q6 e-tron
Tak, pin już ogarnąłem, z tymi klamkami to jakaś wpadka chyba jest bo tylna raz łapie a raz nie, przednia w ogóle. Mam serwis na update SW już umówiony to zobaczą klamki. Dzisiaj w ogóle jeździłem trochę wokół komina, ale tak bardziej po drogach wojewódzko-powiatowych to zużycie spadło prawie do katalogowego. Dzisiaj mamy tu jakieś 4-6 stopni.

Attachments

• Screenshot_20250127_151053_myAudi.jpg
    Screenshot_20250127_151053_myAudi.jpg
    208,5 KB · Liczba wyświetleń: 21

TomiB

Fachowiec
Mi zaktualizowali w salonie przed odbiorem do 03.01.00/C. Zużycie po drogach lokalnych mam podobne
1737987442274.png

consigliero

Pionier e-mobilności
Ciśnienie w oponach jest z abs i nie uświadczymy tam specjalnych czujników wewnętrznych

to_masz

Posiadacz elektryka
@Darski gratulacje zakupu! Czekamy na dzielenie się dalszymi przemyśleniami i opiniami związanymi z użytkowaniem ;) czym jeździłeś wcześniej? jaką wersję kupiłeś i ile kosztowała? jakieś fajne finansowanie weszło?

Gratulacje i podziwiam Twoje zużycie. To moje z wczoraj, trasa dokładnie odwrotna (Gdynia--> Kraków)
1738003834609.png
Oraz z wtorku Kraków--> Katowice--> Gdynia
1738003909786.png
BO masz z głośnikami w zagłówkach? Jak tak to polecam je wyłączyć do dźwięku przestrzennego - wzrośnie jakość :)

PS. Zaktualizuj auto jak najszybciej!

Darski

Q6 e-tron
Nie zarejestrowałem, że ktoś cos pisal. Skąd takie ładne zestawienie, to można konto myAudi pod coś podpiąć?

BO mam bez głośników w zagłówkach. Jeździłem testówką z tym wynalazkiem i nie wiem po co to komu, może do navi, ale mnie głosy w navi denerwują, zwłaszcza przy takim zajebistym HUDzie. Więc zdecydowałem że nie zapłacę za to 6 czy 7 koła (tzn nie było w wybranym przeze mnie samochodzie, za to pewnie było coś innego)

A z tym SW to w sumie nie wiem, wczoraj coś w apce przeskoczyło i mi już pokazuje że SW mam aktualne, z resztą w samochodzie sprawdziłem i mam wszędzie 03.01.00/C - ale też chyba różne wersje tego softu są z tym samym numerkiem. Mam na przyszły piątek umówiony serwis z klamką i softem jak jeszcze mi apka krzyczała, że jest aktualizacja, to o to spytam. Ale coś musi być jednak nie do końca z tym softem bo opcję kluczyka w telefonie mam niedostępną - też spytam. No i zabezpieczenia Androida datowane są na 5 maja 2024 - więc średnio jak na soft z listopada.

Swoja drogą, trzeszczą mi uszczelki od panoramy na wybojach, też ktoś tak ma?

No i jeszcze jedno, byłem w salonie plusa żeby ten pakiet uruchomić i tam mi facet powiedział że pakiety samochodowe tylko w salonach własnych plusa można uruchomić (?) - prawda czy mu się nie chciało?

Darski

Q6 e-tron
@Darski gratulacje zakupu! Czekamy na dzielenie się dalszymi przemyśleniami i opiniami związanymi z użytkowaniem ;) czym jeździłeś wcześniej? jaką wersję kupiłeś i ile kosztowała? jakieś fajne finansowanie weszło?
Wcześniej miałem Tiguana Allspace 190KM TDI z Haldexem - tu nie ma co porównywać w zasadzie. Tzn jedyne co tam było lepsze to jednak więcej miejsca na nogi z tyłu i możliwość przesuwania foteli, ale ja z tyłu nie jeżdzę więc w sumie to mi wszystko jedno, dzieciom wystarczy. No i trochę zaskoczenie że nie ma czujników w kołach..

TomiB

Fachowiec
Swoja drogą, trzeszczą mi uszczelki od panoramy na wybojach, też ktoś tak ma?
U mnie w SQ6 też tak było przez pierwszy tydzień. Potem ucichło i już nie hałasują. Szczególnie było je słychać gdy auto było mocno schłodzone. Po nagrzaniu kabiny już nic. Teraz całkiem ucichło.

Pakiet Plusa - tak tylko w niektórych (własnych) salonach. Ale temat nie jest za szybki. Ja zgłosiłem się do Plusa okazać tożsamość już z tydzień temu i nadal pakiet nieaktywny.

Dziś odpisali mi z Audi co do nie działającego Plug&Charge. Mam się zgłosić do serwisu i mają coś wgrać.
Mam umówiony serwis na 20.02 w związku z awarią ładowania AC, to liczę, że przy okazji to uda się załatwić.