Biały Y, lekko obtarty / wgnieciony tył, jak naprawić?

xcszuv

Zadomawiam się
a gdzie takie peny zakupiles kolego?
Na ebay dokładnie od tego sprzedawcy tylko widzę wygląd penów jest teraz inny.
Teraz to widzę że to jest tylko jeden PEN ja mam dwa (baza+ bezbarwna perła) być może ten jest łatwiejszy w aplikacji

Last edited:

eimi

Pionier e-mobilności
Miałem identyczną przecierkę tylnego zderzaka - czarna rysa na 10-20cm. Zaprawką baza + bezbarwny, lekkie podszlifowanie i polerka i z 1m nie było widać, nie mówiąc już jak auto lekko zabrudzone - wystarczy żeby się nie denerwować, a z czasem nawet zapomnieć. W życiu bym tego nie naprawiał za kilka tys.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Na pocieszenie powiem Ci, że miałem gorzej.

Wiatr zawiał i poleciała drabina aluminowa(na szczescie) I zrobiła 2 wgniotki na słupku A. Szyby ocalały.
Jak to naprawić?
Malowanie całego dachu i szpachla? To był by dramat przy odsprzedaży przecież to po dachowaniu auto.

Wgniotkarz wyciągnął co mógł... a wiele nie mógł bo ta stal twardsza i grubsza.
W dodatku profil zamknięty i wiercenie pod tapicerką....
zaprawka jakaś i?
I widać... z daleka JA też widzę. Ale... już mi przeszło. Przestałem to widzieć.

Jaki wniosek?
Stawiać drabinę na ziemi jak się pójdzie gdzieś na chwilę.

xcszuv

Zadomawiam się
Miałem identyczną przecierkę tylnego zderzaka - czarna rysa na 10-20cm. Zaprawką baza + bezbarwny, lekkie podszlifowanie i polerka i z 1m nie było widać, nie mówiąc już jak auto lekko zabrudzone - wystarczy żeby się nie denerwować, a z czasem nawet zapomnieć. W życiu bym tego nie naprawiał za kilka tys.
U mnie niestety wygląda to słabo. Robił mi to mój znajomy lakiernik z moich penów które są jakie są- pisałem o nich wyżej.
Wyszło kiepsko przy próbie szlifowania i polerowania niestety wychodził czarny plastik, dlatego zaprawka jest mocno widoczna. Dodatkowo wpływa tu niewielka deformacja zderzaka.
Trzeba by wyciągać na ciepło + obcierka do lekkiej zaprawki + malowanie -a że lakier perła to może być różnie.
Więc decyzją taka że narazie zostaje biała zaprawka która jest lepsza niż czarna obcierka.
Ewentualnie jeszcze może coś da się poprawić na lepiej dobranym kolorze. Choć Nie wiem czy nie będzie jeszcze gorzej jak zacznie się to trzeć.
Oczywiście lakiernik nie wziął ani grosza bo sam wie że wyszło.slabo 😁.

Jak ktoś ma jakiś pomysł to dajcie znać.
20240224_120053.jpg

krzyss

Pionier e-mobilności
U mnie niestety wygląda to słabo. Robił mi to mój znajomy lakiernik z moich penów które są jakie są- pisałem o nich wyżej.
Wyszło kiepsko przy próbie szlifowania i polerowania niestety wychodził czarny plastik, dlatego zaprawka jest mocno widoczna. Dodatkowo wpływa tu niewielka deformacja zderzaka.
Trzeba by wyciągać na ciepło + obcierka do lekkiej zaprawki + malowanie -a że lakier perła to może być różnie.
Więc decyzją taka że narazie zostaje biała zaprawka która jest lepsza niż czarna obcierka.
Ewentualnie jeszcze może coś da się poprawić na lepiej dobranym kolorze. Choć Nie wiem czy nie będzie jeszcze gorzej jak zacznie się to trzeć.

View attachment 16279
Olac :) to tylko auto… jak bys mieszkal we Francji to bys mial takich 100 ;)

Riki83

Zadomawiam się
Przynajmniej caly zderzak wyglada bardzo podobnie do reszty. Mysle, ze masz model gdzie nie ma roznicy kolorystycznej.... u mnie rzuca sie w oczy roznica koloru... inne tesle ogladalem biale - i jeszcze gorzej, bo roznica byla widoczna w kolorze ale jeszcze pozolknieta biel na zderzaku...u Ciebie wyglada super.

KrzysztofFly

Moderator

View attachment 16279
Może coś takiego 😉-190968646-352314127.jpg

Last edited:

Riki83

Zadomawiam się
Troche poza tematem..... wczoraj ladowalem sie w Poznaniu.... stala kolo mnie Y biala... nie zdazylem zapytac ziomka\\\ bo odjechal skubany. Mial przednie lampy wrecz cale czarne. Szlag wie czy to legalne.... no ale wygladalo super. Ciekawe co to za folia....