Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Blackout w Hiszpanii i Portugalii. To co ładujemy dzisiaj do pełna?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="eSUBA94, post: 236259, member: 4250"] [B]a więc mamy blackuot a raczej awarię którą straszą już od dawna, więc postanowiłem popatrzeć na sytuacje ładowarek jak się to ma realnie w przypadku czegoś tak nagłego ale i produkcji OZE za dnia[/B] [ATTACH type="full" width="528px"]27437[/ATTACH] [B][SIZE=6]Tesla SuC [ATTACH type="full" width="354px"]27440[/ATTACH][ATTACH type="full" width="355px"]27441[/ATTACH][ATTACH type="full" width="361px"]27442[/ATTACH][/SIZE][/B] [ATTACH type="full" width="368px"]27443[/ATTACH][ATTACH type="full" width="358px"]27444[/ATTACH][ATTACH type="full" width="360px"]27446[/ATTACH] [B][SIZE=6]Ionity[/SIZE][/B] [ATTACH type="full" width="946px"]27447[/ATTACH] [B][SIZE=6]Shell[/SIZE][/B] [ATTACH type="full" width="341px"]27439[/ATTACH] [SIZE=5]niestety nie mam aplikacji tesli w aucie która lepiej to pokazuje na jednym foto więc jakby ktoś był u przejmy można wrzucić, nie przychodzą mi do głowy też inne sieci ładowarek jakie mogą tam być, to samo z sieciami AC bo w awaryjnych sytuacjach 11kW w miejscowości obok może nas uratować ale wstępnie widzę że SuC poradziły sobie najlepiej mimo że mało z nich ma magazyny czy zadaszone panelami stacje wraz właśnie z megapackami, w USA sporo stacji electrify america używa właśnie megapacków od Tesli wiem że jest tam od jakiegoś roku prawo że galerie i inne obiekty z dużymi parkingami na dziesiątki aut muszą je zadaszać panelami i wstawiać ładowarki AC więc jeśli faktycznie budowa takich już się rozpoczęła, zasilić awaryjnie 16 stanowisk AC jest o wiele prościej niż jedno/dwa DC które ma w dodatku skoki posiadacze hybrydowych falowników w Hiszpanii i Portugalii dzisiaj wygrywają :)[/SIZE] PS. nie polecam czytać komentarzy pod artykułami na temat blackouta, idzie się przerazić ile w ludziach niewiedzy ale i jadu i toksyczności [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Blackout w Hiszpanii i Portugalii. To co ładujemy dzisiaj do pełna?