Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Blackout w Hiszpanii i Portugalii. To co ładujemy dzisiaj do pełna?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Grzesiek, post: 236659, member: 2187"] mój reku przy przepływie 120m3/h pobiera 16W. Na blackouta to idealny jest magazyn i jakiś mały agregat z trwałą ropą. Odpalasz tylko kiedy pogoda nie służy. Ładujesz aku i wyłączasz. Ogrzewanie w dobrze zazolowanych domach to nie problem. Często jest trudniej zbić temperaturę latem niż ogrzać zimą. Ja tak mam. Problem przy blackoucie to tylko komfort. Jego utrata jest niedogodnością, ale nawet z UPS i jakimś panelami biwakowymi można sobie nie źle poradzić przez tydzień. Jeśli to potrwa dłużej to już raczej lepiej zmienić miejsce pobytu na jakiś bardziej odludne. Nawet mając dobrze wyposażony dom, z magazynami, z zapasami to stanie się on problemem. Bo sąsiedzi to widzą a w ramach desperacji robi się nie przyjemnie. Więc marnowanie zasobów na zbyt długie okresy to też nie jest złoty środek do celu. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Blackout w Hiszpanii i Portugalii. To co ładujemy dzisiaj do pełna?