Błąd dodawania kierowcy

Doktor

Posiadacz elektryka
Cześć!
Jestem w Miami, USA i wypożyczyłem tutaj Teslę Model S LR 2022 z FSD na dwa tygodnie. Chętnie opowiem to i owo, na razie walczę z jet lagiem i jednym problemem - link zapraszający do dodania samochodu w mojej aplikacji (żebym został kierowcą) nie działa. Wysyłany na dwa sposoby. W załączeniu zdjęcie błędu.
Co z tym? Co zrobić? Czy jest jakaś blokada, żeby Europejczyk nie wykorzystał darmowych kilometrów (lub mil :) ) w USA? Robić nowe konto?

Attachments

• 4FBB564E-C754-46EB-BB60-22B9FAAF9C64.png
    4FBB564E-C754-46EB-BB60-22B9FAAF9C64.png
    242,2 KB · Liczba wyświetleń: 9

Bronek

Pionier e-mobilności
Zrób na jakimś szybkim mailu , bo to chwilka a zawsze zobaczysz czy o to chodzi co podejrzewasz .

Ps Tak staram się dedukować i chyba jednak tylko właściciel samochodów ma kilometry darmowe i jego dodani kierowcy.
A nie kierowca dodany do innego właściciela bez tych darmowych km, choć ten kierowca ma też konto z darmowymi kilometrami? Ich nie da się przenieść .

To by było chyba logiczne ?

Last edited:

Doktor

Posiadacz elektryka
Ok, na nowym mailu działa.
To ja zakupiłem nowe auto i „zasłużyłem” na darmowe kilometry, więc teraz na wakacjach chciałbym je wykorzystać w innym samochodzie. Brzmi sensownie, powinno działać, ale na starym koncie nie mogę dodać tego auta…

Michal

Moderator
Nie da się chyba dodać na koncie europejskim auta z US.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ok, na nowym mailu działa.
To ja zakupiłem nowe auto i „zasłużyłem” na darmowe kilometry, więc teraz na wakacjach chciałbym je wykorzystać w innym samochodzie. Brzmi sensownie, powinno działać, ale na starym koncie nie mogę dodać tego auta…
Ale np sprzedalem auto i robię nowemu dobrze dajac mu kierowcę siebie do auta.

A w maszym przypadku
Darowaliśmy Tm3 synowi . On zarejestrował i ma swoje konto Tesli
A my mamy 18 500 km kompletnie bezxsensu na zadupiu środkowopomorskim .
Mamusia a moja żona robi się kierowcą u syna i on jeździ jako ona ładując . O ile by mieszkal np,w Ciechocinku
Tak można zrobic z obcym przekazując mu kilometry gdy pozbywamy się Tesli na amen . Zostawiamy konto z mailem uprzednio go zmieniając, o ile ten teslowski byl dla nas ważnym . I nowy ma km
? MOZE TAK BYC ?

Doktor

Posiadacz elektryka
To chyba problem łączenia samochód USA i UE na jednym koncie.
Tak przy okazji na szybko - FSD świetnie jeździ po kątach prostych Miami, ale jak miało skręcić w lewo w ulicę, na której stał i czekał skuter, żeby wyjechać, to bez mojej reakcji jechał prosto na niego. Jak przejąłem kierownicę, to na dodatek niechcący nacisnąłem klakson. Niezapomniane wrażenia :D