Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Błąd ładowania w czasie jazdy.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="slaveq, post: 18761, member: 154"] Nie miałem go okazji przeczytać bo osadzony odtwarzacz go nie wyświetla, myślę że sporo osób nie zwraca uwagi też na opisy. Można się dogadać z elektrykiem i część nieinwazyjnych robót zrobić samemu np. ja kupiłem przewody przeciągnąłem kable i zamontowałem skrzynkę z bezpiecznikami (pustą) na ścianie oczywiście wszystko konsultując, elektryk przyszedł popodpinał wszystko i łączny koszt jego pracy 200 zł. Co do RCD-A to polskie prawo mówi, że: [LIST] [*]wyłącznikiem różnicowo-prądowym powinny być zabezpieczone wszystkie obwody gniazd wtyczkowych, [B]o prądzie znamionowym <20A[/B], które są przeznaczone do użytkowania przez osoby postronne i niewykwalifikowane, [*]każdy obwód na wolnym powietrzu, przeznaczony do zasilania urządzeń przenośnych [B]o prądzie <32A[/B], [*]instalacje elektryczne użytkowane w warunkach zwiększonego zagrożenia jak np. instalacje elektryczne na terenach budowy, w gospodarstwach rolnych itp., [/LIST] Z tego wnioskuję, że wszystko zależy od sposobu montażu, jeśli WC jest przenośny to jego podłączenie musi być zabezpieczone dodatkowym RCD-A. Ale faktycznie chętnie posłucham kolegi [USER=525]@elveh[/USER] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Błąd ładowania w czasie jazdy.