Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
BMW
BMW i3 Forum • BMW i3 60/94/120 Ah
Błąd tylny napęd BMW i3 REX
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="PiotrBMWi3, post: 191049, member: 4406"] Witam W moim BMW i3 jest podobne błąd napędu na czerwono inie ładuje głównego akumulatora. Akumulator 12V wymieniony. było chwilę dobrze potem znowu blokada całego napędu brak możliwości włączenia drive.......Wcześniej samochód przeszedł akcję serwisową w ASO BMW i wymieniony został moduł związany z ładowaniem. Jeżdziłem było wszystko ok. Po 2 tygodniach okazało się, że został wyładowany akumulator 12V. Akumulator został wymieniony i zarejestrowany w samochodzie jako nowy. Po dłuższym resecie bez napięcia jak był wyciągnięty i założony nowy jakimś trafem wszystko odpaliło i ładowanie i drive ..Było ok. Podczas jazdy po tygodniu w pewnym momencie samochód zatrzymał się na środku drogi i wyskoczył komunikat błąd napędu drive. Za chwilę wróciło wszystko do normy po około 30 sekundach. Miesiąc jeżdziłem i wszystko było ok. Wczoraj wyjechałem na miasto zaparkowałem i po zakupach samochód do dzisiaj stoi i nic można nic zrobić wyskakuje błąd napędu na czerwono i po skasowaniu ok w samochodzie nie można włączyć DRIVE. Akumulator 12V wyczerpany potem naładowany i pononownie włożony nić nie zmienia. Bateria wysokonapięciowa w samochodzie ma 80%. Brak możliwośći ruszenia z miejsca. Auto z 2015r już po gwarancji. Czytam wszędzie i sprawdzam info w necie. Kasowanie błędów nic nie daje. Jakaś podpowiedz? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
BMW
BMW i3 Forum • BMW i3 60/94/120 Ah
Błąd tylny napęd BMW i3 REX