BMW i3 błąd ładowania

ariel0-0

Nowy na Forum
Witam wszystkich,
Założyłem ten wątek z nadzieją na pomoc od doświadczonej społeczności.
Od niedawna jestem właścicielem i3 2015 60Ah. Jakiś czas temu zaczęły się pojawiać sporadycznie problemy z ładowaniem.
Ostatnio każde ładowanie jest przerywane przez błąd ładowania. Wykluczyłem już potencjalne problemy z instalacja i zasilaczem.
To samo występuje na publicznej stacji AC, ale na CCS nie zgłasza błędu.
Wszystko wskazuje na problem z ładowarką pokładową.
I tutaj moja prośba o poradę i namiary na kompetentnego fachowca, najlepiej w okolicach Trójmiasta.

Mario W

Zadomawiam się
Kilka dni temu zauważyłem , że ładowanie na CCS ORLENu wywala się , Type2 działa. Sprawdziłem na kilku ładowarkach ORLENU i to samo. Sądziłem że coś z samochodem nie tak ale CCS na Greeneway działa :))) Ot zagadka przyrodnicza . Tak, że na ORLEN na siku :)))))))

krzyss

Pionier e-mobilności
Kilka dni temu zauważyłem , że ładowanie na CCS ORLENu wywala się , Type2 działa. Sprawdziłem na kilku ładowarkach ORLENU i to samo. Sądziłem że coś z samochodem nie tak ale CCS na Greeneway działa :))) Ot zagadka przyrodnicza . Tak, że na ORLEN na siku :)))))))
Masz aktualizacje softu w BMW ? Poznac to mozna po wygladzie ikonki z bateria. Jak sa takie trzy pionowe kreseczki to stary soft. Jak jest bateryjka z plusikiem i minusikiem to nowy.
Ladowarki orlenu/ionity i jeszcze pare innych na starym sofcie nie rusza.
Aktualizacja w BMW platna, ja placilem w 2020r w Warszawie 820.- brutto.