BMW i3 i awaria silnika

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji

Gurumotive

Fachowiec
Odezwijcie się proszę do P. Aleksandra, z gorącą prośbą o przeanalizowanie poprzedniego zgłoszenia gwarancyjnego/ serwisowego, oraz z gorącą prośbą o ponowne podejście do tematu good willa.

Kontakt do P. Aleksandra mam od członka mojej grupy na FB. Aleksander pomógł mu wymienić klocki 4x na gwarancji :D

Żadne inne ASO nie pomoga w przypadku elementów eksploatacyjnych. A tutaj proszę:

Chronologicznie:
17500 - pierwsza wymiana klocków na koszt dealera (sprawdzaliśmy później, bo były potrzebne dokumenty do drugiej wymiany gwarancyjnej i faktycznie dealer wziął to na klatę i sam zapłacił, nie poszło na gwarancji)
38 000 - pierwsza wymiana gwarancyjna
45-46 000 - druga wymiana gwarancyjna
65-67 000 - trzecia wymiana gwarancyjna + tarcze w dobrej cenie.

Może nie pamiętasz, ale na początku chciałem robić w serwisie niezależnym, bo nie chciałem przepłacać. Po kontakcie z Aleksandrem i jego podejściu odrazu mi przeszło. Traktuje klientów (nie tylko mnie, bo widziałem :) ) jak ludzi, a nie maszynki do pieniędzy. Pomagał też innemu grupowiczowi z problemami z klimatyzacja - zadzwoniliśmy do niego, opisaliśmy problem, powiedział co się zepsuło i z gotowym rozwiązaniem pojechał do swojego dealera w Poznaniu i udało się zrobić. Był kilka razy wcześniej i twierdzili, że ten typ tak ma.

Aleksander Wójcik
Doradca Serwisowy
Phone:+48 12 349 34 44
E-Mail:[email protected]

Na przyszłość jak będziecie mieli problem z jakimiś leasingiem, albo salonem, albo producentem, to piszcie po prostu u mnie na grupie.

Tam dużo osób z branży siedzi, oraz klientów którzy mogą kogoś polecić :)

ariel0-0

Nowy na Forum
Chciałbym spytać, jak opisana sprawa się ostatecznie zakończyła? Jakie koszty i kontakt gdzie można się wrócić pomoc z wymianą silnika. Prawdopodobnie mam taki sam problem.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji

ariel0-0

Nowy na Forum
Dziękuję.
Czy mógłbym prosić o namiary do tych mechaników, którzy mają już doświadczenie z takimi przypadkami, ewentualnie do osób zaangażowanych w tą naprawę? Może chociaż na priv.
Nieautoryzowanych warsztatów z doświadczenie w elektrykach jak na lekarstwo.

vwir

Pionier e-mobilności
Skąd jesteś? Z tych które znam to najlepiej radzi sobie Patryk z Radomia: https://www.upatryka.com/

Gość jest na tyle dobry, że mój znajomy wiózł Zoe na lawecie z podkarpacia do Radomia, bo nikt bliżej nie ogarniał (o ASO Renault można zapomnieć).

ariel0-0

Nowy na Forum
Trójmiasto. O Patryku już słyszałem ale wolałbym coś bliżej. Jednak najważniejsze jest doświadczenie