Wątek towarzyszący artykułowi Mam BMW i3, silnik zaczął hałasować. ASO BMW wyceniło naprawę na 30 654,61 zł. Co mam z tym zrobić? [Czytelniczka]. Można się wypowiadać tutaj lub w komentarzach pod tekstem, jak komu wygodniej 
Chronologicznie:
17500 - pierwsza wymiana klocków na koszt dealera (sprawdzaliśmy później, bo były potrzebne dokumenty do drugiej wymiany gwarancyjnej i faktycznie dealer wziął to na klatę i sam zapłacił, nie poszło na gwarancji)
38 000 - pierwsza wymiana gwarancyjna
45-46 000 - druga wymiana gwarancyjna
65-67 000 - trzecia wymiana gwarancyjna + tarcze w dobrej cenie.
Może nie pamiętasz, ale na początku chciałem robić w serwisie niezależnym, bo nie chciałem przepłacać. Po kontakcie z Aleksandrem i jego podejściu odrazu mi przeszło. Traktuje klientów (nie tylko mnie, bo widziałem) jak ludzi, a nie maszynki do pieniędzy. Pomagał też innemu grupowiczowi z problemami z klimatyzacja - zadzwoniliśmy do niego, opisaliśmy problem, powiedział co się zepsuło i z gotowym rozwiązaniem pojechał do swojego dealera w Poznaniu i udało się zrobić. Był kilka razy wcześniej i twierdzili, że ten typ tak ma.
Chciałbym spytać, jak opisana sprawa się ostatecznie zakończyła? Jakie koszty i kontakt gdzie można się wrócić pomoc z wymianą silnika. Prawdopodobnie mam taki sam problem.
Hej Patryk. Mam uszkodzone BMW i3. Mój numer to 518 647 863. Jestem z Trójmiasta. Możemy pogadać? Pozdrawiam. Adam.Trójmiasto. O Patryku już słyszałem ale wolałbym coś bliżej. Jednak najważniejsze jest doświadczenie