Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
BMW
BMW iX1 Forum • BMW iX1 xDrive30 i in.
BMW iX1 - odczucia po 2 dniach użytkowania
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="werbelikus, post: 233857, member: 5393"] Ja mam iX1 eDrive20 M Sport od 2 miesięcy. Powiem tak - super samochód, bardzo wysokiej jakości o bardzo dobrym wyposażeniu już w standardzie. iX3 to starsza generacja napędu eDrive i starszy system operacyjny, w iX1 jest już najnowszy BMW OS9. Bateria wcale nie jest mała, auto z powodzeniem pełni rolę naszego jedynego w rodzinie. Ma bardzo dobre zużycie energii w różnych warunkach. Na koniec ferii wracaliśmy nim w 3 dorosłych i 1 dziecko + plus zawalony bagażnik z Zakopanego, przez Kraków do Częstochowy. Wszystko na jednym ładowaniu a zasięgu zostało jeszcze na upartego do Łodzi! Pompa ciepła jest fabrycznie zainstalowana w każdym egzemplarzu. Znakomita jest nawigacja fabryczna i aplikacja MyBMW, super dobiera parametry trasy i ładowania, do tego bardzo szczegółowo zapisuje historię przejazdów i ładowania. Pod względem oprogramowania BMW zmiata z powierzchni ziemi np. Cuprę, którą też mam w bliskiej rodzinie. Bardzo dobry komfort jazdy, prowadzenie, widoczność, przestronność, automatyczne parkowanie i cofanie w serii. Czego chcieć więcej? Też myślałem o iX2, ale jest dużo mniej praktyczny, choć zależy czego potrzebujesz. Technicznie to te same auta, produkowane na jednej linii w Ratyzbonie. Generalnie zakup tego auta był u mnie dość długim i przemyślanym procesem, mógłbym napisać doktorat z jego plusów i minusów (jest ich prawie tyle, co nic). Aaa jeszcze sprawa karty BMW Charging, którą dostajesz do nowego auta - bardzo dobrze działa w Polsce, nie trzeba zakładać miliona aplikacji u różnych operatorów ładowarek, do tego daje super ceny, np. ładowanie HPC na stacjach Ionity za ok. 1,61 zł/1 kWh. Pozdrawiam [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
BMW
BMW iX1 Forum • BMW iX1 xDrive30 i in.
BMW iX1 - odczucia po 2 dniach użytkowania