Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Bogactwo wyboru czyli Id4/EV6/Ioniq5/Enyaq/Mach-E
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 17008, member: 89"] [USER=11]@Cav[/USER] ale o co chodzi? Najpierw masz wąty, że nie dałem czasu w filmie (choć dałem), później, że do złego momentu, bo to drzwi piszczą, później że nie obejrzałem i nie streściłem całego filmu w poscie zdaniach, bo Tobie się nie chce oglądać, a teraz, że gość który spędza swoje życie na testowaniu EV nie wie jak to robić (testując to auto już drugi raz)... Sam zrób taki test przez 10h i wrzuć nam filmik, to może uwierzymy, że Ty wiesz lepiej. Ok napiszę krótkie streszczenie ale jak nie masz czasu oglądać, to nie dyskutuj, bo jakieś głupoty piszesz... Ioniq5 miał być jakimś magicznym jednorożcem z najszybszym ładowaniem, a w dużym skrócie okazuje się, że system zarządzania temperatura baterii nie radzi sobie z prawdziwym używaniem. Auto nie podgrzewa baterii przed dotarciem na ładowarkę i nie chce się szybko ładować jeśli temperatura baterii jest <20C. Zatem zima będzie to oznaczało problemy. Podczas ładowania system nie pilnuje najwyraźniej żeby temperatura nie wzrastała zbyt mocno, bo bateria nagrzewa się do >50C, po czym moc spada do 60kW ~ 80 KM i auto ledwo jedzie. Pytanie brzmi: czy Ioniq5 ma OTA i czy Hyundai jest w stanie to naprawić... Bo problem wydaje się tylko z systemem zarządzania temperatura baterii. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Bogactwo wyboru czyli Id4/EV6/Ioniq5/Enyaq/Mach-E