Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Bogactwo wyboru czyli Id4/EV6/Ioniq5/Enyaq/Mach-E
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="vwir, post: 17174, member: 127"] No tak, zapomniałem że Kia/Hyundai to nie Tesla/Mustang i zaczyna się zabawa w kotka i myszkę w to kto ile wynegcjuje zniżki. No to o tą zniżkę te auta mogą być tańsze niż Mach-E. Gwarancja w Mach-E jest 2 lata na wszystko poza baterią. Na baterię jest 8 lat. Jak dla mnie to w zupełności wystarczy, ale rozumiem, jeśli ktoś chce więcej. Tak naprawdę u mnie na 2 pierwszych pozycjach listy były właśnie Mach-E i EV6. Wysoko na liście był też ID.4, ale odpadł ze względu na brak one-pedal-drive i wnętrze (podłokietniki z PKSu...). EV6 odpadła, bo mam dziecko, które za miesiąc skończy 18 lat i na tylnej kanapie sadzałbym je tylko za karę. Został więc Mach-E. Ale gdybym był w Twojej sytuacji to pewnie też poważnie rozważyłbym EV6, ale tylko i wyłącznie GT-line. Kierownicy w wersji nie-GT nie byłbym w stanie zdzierżyć ;) Jedno co warto rozważyć to nie wiem, czy przypadkiem Kia nie będzie miała jedna nieco większej utraty wartości niż mustang. Więc oszczędność pieniędzy podczas zakupu może być tylko pozorna. Tylko z drugiej strony Kia może się dzięki niższej cenie załapać na dotacje (mustang nie) a to już nie jest różnica kilkunastu tys, ale 40tys. A to już poważna różnica. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Bogactwo wyboru czyli Id4/EV6/Ioniq5/Enyaq/Mach-E