Brak 20000 km w aplikacji.

Kaczor

Zadomawiam się
Witam.
Odebrałem samochód 7 czerwca i otrzymałem wiadomość, że dostanę 20000 km ładowania w ramach obowiązującej promocji. 10 czerwca otrzymałem e-mail potwierdzający otrzymanie pakietu ładowania.
No i tutaj pojawia się problem. Po pierwsze po odebraniu samochodu każdy dostaje 150 km ładowania. Oczywiście po pierwszym ładowaniu mi to zaliczyło ale nie widziałem tego „kuponu” w zakładce ładowanie. Aktualnie nie widzę swoich 20000 km w aplikacji i jak się ładuje normalnie nalicza mi opłaty. Zgłoszone do serwisu i jak się dowiedziałem nie jestem jedyny. W sam piątek zgłosiło to ponoć 3 osoby.
Poza tym problemem nie mogę dodać kierowcy bo komu wyślę zaproszenie to wyskakuje błąd. Ja jak otrzymam od kogoś zaproszenie to jest ten sam błąd. „Niezgodność kont”
Kolejny błąd to w aplikacji w lokalizacji nie mogę wytyczyć trasy. Wyskakuje komunikat „nie udało się pobrać planu”.
Ostatni to brak statystyk ładowania pomimo zaznaczenia tej opcji w ustawieniach samochodu.
Generalnie dziwny przypadek. Tak jakby moje konto było w jakiś sposób ograniczone. Podczas przekazywania samochodu w Libero był problem bo w garażu bieda z zasięgiem i trwało to znacznie dłużej. Osoba wydająca sama była zdziwiona, że tak długo to trwa i że jak dodaliśmy telefon jako klucz to nie wskoczyła nazwa telefonu tylko nazwa „nieznany klucz”.

Czy ktoś z was ma podobne problemy?
Serwis mobilny jest zaplanowany na 19.06. Obawiam się, że za wiele nie zdziała.

Attachments

• IMG_1428.jpeg
    IMG_1428.jpeg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 27
  • IMG_1439.png
    IMG_1439.png
    2,6 MB · Liczba wyświetleń: 27
  • IMG_1473.jpeg
    IMG_1473.jpeg
    209,3 KB · Liczba wyświetleń: 23
  • IMG_1476.png
    IMG_1476.png
    107,4 KB · Liczba wyświetleń: 26

Piter

Posiadacz elektryka
Przedziwna sytuacja. Wygląda na to jakby auto było zamawiane z innego konta. Finansowałeś w Arvalu? Może masz 2 konta w Tesli na dwa różne maile?
Miałem kiedyś podobną sytuację że klient nie będąc zalogowany na swoim koncie zamówił auto i przy zamówieniu auta wpisał mój adres mailowy jako finansującego myśląc że podaje dane kontaktowe do leasingu. Musieliśmy załatwiać przepisanie auta na jego adres mailowy i odbywało się to przez centralę Tesli w Amsterdamie i trwało kilka dni.

Kaczor

Zadomawiam się
Nie. Auto jest zamówione z tego samego adresu e-mail. Dzwoniłem do Tesli i sprawdzili, że właśnie ten adres jest adresem głównym i ja jestem głównym właścicielem. Jak przekazywała mi Pani samochód to widziałem na tablecie u niej jakieś komunikaty. Były to 4 linijki tekstu i 4 kratki z czego dwie pierwsze świeciły na zielono, kolejne dwie na pomarańczowo.

Witam.
Odebrałem samochód 7 czerwca i otrzymałem wiadomość, że dostanę 20000 km ładowania w ramach obowiązującej promocji. 10 czerwca otrzymałem e-mail potwierdzający otrzymanie pakietu ładowania.
No i tutaj pojawia się problem. Po pierwsze po odebraniu samochodu każdy dostaje 150 km ładowania. Oczywiście po pierwszym ładowaniu mi to zaliczyło ale nie widziałem tego „kuponu” w zakładce ładowanie. Aktualnie nie widzę swoich 20000 km w aplikacji i jak się ładuje normalnie nalicza mi opłaty. Zgłoszone do serwisu i jak się dowiedziałem nie jestem jedyny. W sam piątek zgłosiło to ponoć 3 osoby.
Poza tym problemem nie mogę dodać kierowcy bo komu wyślę zaproszenie to wyskakuje błąd. Ja jak otrzymam od kogoś zaproszenie to jest ten sam błąd. „Niezgodność kont”
Kolejny błąd to w aplikacji w lokalizacji nie mogę wytyczyć trasy. Wyskakuje komunikat „nie udało się pobrać planu”.
Ostatni to brak statystyk ładowania pomimo zaznaczenia tej opcji w ustawieniach samochodu.
Generalnie dziwny przypadek. Tak jakby moje konto było w jakiś sposób ograniczone. Podczas przekazywania samochodu w Libero był problem bo w garażu bieda z zasięgiem i trwało to znacznie dłużej. Osoba wydająca sama była zdziwiona, że tak długo to trwa i że jak dodaliśmy telefon jako klucz to nie wskoczyła nazwa telefonu tylko nazwa „nieznany klucz”.

Czy ktoś z was ma podobne problemy?
Serwis mobilny jest zaplanowany na 19.06. Obawiam się, że za wiele nie zdziała.
szczerze to dobry temat bo też mi się coś wydawało że to zbyt piękne

Kaczor

Zadomawiam się
Cudowne uzdrowienie 🤩🤩🤩
Właśnie odpalam aplikację i nagle wszystko działa. Działa Lokalizacja i wyznaczanie trasy, pojawiły się statystyki ładowania, dodawanie kierowców też działa.
Na pewno nie widzę jeszcze darmowych km w aplikacji.

Last edited: