Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
BYD
BYD Dolphin Surf Forum • BYD Dolphin Mini
BYD Dolphin Surf, test redakcji Elektrowozu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Henryk1957, post: 255645, member: 5462"] Czyli kolejna niedoróbka ktora nie powinna miec miejsca w aucie za 114tys.zl. Dlatego ja Surfa na liście tak wysoko bym nie umieścił, zwyczajnie tam jest za dużo rzeczy do poprawy. Owszem w Active za 84 tys. sa do przełknięcia i tutaj nie ma dyskusji, ale 30 tys. wiecej to juz nie. No ale widzisz to już sa indywidualne preferencje, które wlasnie należy przytaczac mowiac o tym ze jakies auto jest "najlepsze" dla mnie. Bo ja np. mam 180cm wzrostu i szerokie barki, ale ogólnie jestem bardzo szczupły i w Insterze słupka B w ogole nie "dostrzegłem". Natomiast jego niska szerokosc traktuje jako dodatkowy plus bo super sie parkuje w Warszawie autami które mają te 1,6-nawet w tym tygodniu trafilem 1 ostatnie wolne miejsce na całym osiedlu które było wolne tylko dlatego ze na sąsiednich zaparkowały auta na liniach. Zaparkowałem i zarówno ja jak i żona z drugiej strony wyszliśmy otwierając drzwi tyle o ile. Jak po kilku godzinach wyjeżdżaliśmy to facet polujący na miejsce kilkanscie minut uparł sie ze wjedzie po nas typowym kombi 1,7 z groszami. No i wjechał, co prawda na kilka razy, ale wjechał, po czym niestety musial wyjechac bo nie byl w stanie wysiąść. Pompa ciepla podobnie: to ze komuś na krótkich dystansach nie przyniesie oszczędności zuzycia nie oznacza ze jej brak nie ma znaczenia bo komuś innemu nawet w miejskim aucie ale na dłuższych odcinkach juz zysk da. To tak ja powiedzieć: ogrzewana kierownica nie ma sensu bo ja jeżdżę zimą w rękawiczkach. Albo ze fajny, niski promień skrętu w Surfie nie ma znaczenia bo ile razy w ciągu roku zawraca sie na waskiej jezdni. Panda wyglądem bila na głowę i Surfa i Instera bo bardzo mi sie podobała z zewnatrz (choc liczba i rodzaj tych oznaczen, z wszedobylskim napisem Fiat byla juz dla mnie zbyt pazdzierzowa), ale w grę wchodziła tylko wersja La Prima z pakietem zimowym. Odpadła bo wedlug mnie totalnie nie nadaje sie w tych pieniądzach i realiach na zakup, a koniec końców tylko to brałem pod uwagę. Przez ich tani najem po kilkanaście zlotych i to ze równocześnie oferuja wersje spalinowe sądzę ze nie sprzedałbym tego w dobrych pieniądzach za jakiś czas. W dodatku nie podoba mi sie ich krotka gwarancja i te platne pakiety przedluzajace bo trzeba wertować czy w tych ubezpieczeniach nie ma jak zwykle masy wyłączeń. Tak czy inaczej gdyby to nie byl Stellantis, podawałby średnie zużycie, tak jak mówisz miał AH i oferował inne kolory wnętrza zamiast tej pstrokacizny to przymknąłbym oko na resztę typu piano black, niższy prześwit, brak płaskiej podłogi w bagazniku czy lampek z tylu i brałbym nawet w cenie 140 tys. bo wtedy Fiat bylby przed Insterem mimo ze wolę węższe i krótsze pojazdy, zwłaszcza jeśli w środku siedzi mi sie rownie wygodnie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
BYD
BYD Dolphin Surf Forum • BYD Dolphin Mini
BYD Dolphin Surf, test redakcji Elektrowozu