Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Ceramika / folia - czy warto?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Daro76, post: 89650, member: 2009"] Trafiłeś w punkt. To zależy jakie kto ma podejście do tematu. Ja dodatkowe zabezpieczenie robię głównie dla SIEBIE. Dla mojego dobrego samopoczucia jak patrzę na zadbany samochód :) O odsprzedaży nie myślę, za 3/ lata zostawię jako drugi samochód jak kupię nowy. Zamierzam dać folię + powłokę na resztę. Po co? PPF - przód:żeby się nie uszkadzał od kamieni (bo prostu nie ma chłodnicy więc całość pędu powietrza idzie w zderzak), światła żeby się nie piaskowały a przy klamkach, na słupkach piano, progu bagażnika żeby rysy nie były widoczne. Powłoka - reszta, żeby to łatwiej się myło, powłoka do tego ładnie podkreśla kolor (kupuję czarnego TMY LR). Co ciekawe ostatnio miałem rozmowę z jednym z potencjalnych detalerów który mi powiedział "ja zamiast powłoki na x lat za x kasy, proponuję powłokę standard i robić co roku czyszczenie po zimie i nakładanie podstawowej powłoki ponownie. Co roku będzie Pan miał odświeżony samochód - a wyda Pan te same pieniądze". Mocno się nad tym zastanawiam - dam folię na uszkodzenia a co roku sobie odświeżę samochód. Na folię PPF [URL]https://clif-designs.pl/produkty/ppf-prima-k/[/URL] dostałem cenę 6200 brutto na Full Front z podstawową powłoką jak pisałem. Tylko termin dopiero czerwiec, więc nie wiem czy nie pójdę do kogoś innego. Chociaż cena i folia wydają się na prawdę OK. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Ceramika / folia - czy warto?