Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
cesja ubezpieczenia?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Piernik, post: 20938, member: 597"] No to jest tak:) Można zrobić częściową cesje AC do kwoty. W tym przypadku NFOŚ będzie wymagać cesji polisy AC do kwoty dotacji to jest pewnie 27 tys. jak o taką wnioskujesz. No i na to właśnie będzie musiał się zgodzić "twój" bank na rzecz którego ustanowiona jest cesja całej polisy AC. Dla banku będzie to "nowość" i musiał by się okazać dość elastyczny, i na pewno musiał by mieć już spłacony kapitał w minimalnej wysokości 27 tys PLN. Podczas udzielania kredytu nie miał tego w "swoich" procedurach odnośnie zabezpieczeń. Bo jak by miał to byś nie pytała ;) Pewnie było by łatwiej jak by bank który tego kredytu udzielał wiedząc że będzie służył finansowaniu w ramach mój elektryk. Miał by już przetrawiony podział zabezpieczeń wynikających z cesji polisy. Obawiam się że niewielu jeszcze próbowało. Daj znać jak zareaguje bank i powiedz jaki jak się zgodzi, wielu być może skorzysta. (pomijam fakt że w części materiałów są jakieś bzdury o cesji polisy OC/AC, polisy OC nie można cedować) Nie, ubezpieczyciel nie ma z tym nic wspólnego, to bank musi się zgodzić na cesje częściową polisy, ubezpieczyciel tylko musi jej dokonać jak bank się zgodzi na częściowe odstąpienie od "swojego" zabezpieczenia, ubezpieczycielowi jest "wszystko jedno" gdzie wypłaci ewentualne odszkodowanie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
cesja ubezpieczenia?