Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Chorwacja elektrykiem.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Cav, post: 46921, member: 11"] Czas wyruszyć w drogę i zweryfikować mity o "niedasię". Chorwacja to bardziej ogólny kierunek niż faktyczny cel, bo na razie wygląda że woda w morzu zimna, więc może skończyć się na Włoszech, ale azymut jest jasny. Zależy też od postępóww trasie i kolejek na ładowarkach. Plan jest taki, żeby spróbować minimalizować koszty, czyli szukać darmowych. Dzień pierwszy: Jako że wypadła mi wizyta na budowie na letnisku, to trasa zaczęła się (niestety) od odcinka Poznań-Słupsk, czyli niejako w drugą stronę. Na razie koszty zero, bo ruszałem z prądem pobranym w zdecydowanej większości z Lidla, a w Słupsku skorzystałem (czy raczej korzystam bo tempo słabe) z wallboxa na noclegu. Udało się dojechać bez podładowania po drodze, mimo zupełnie normalnej jazdy z maks. wykorzystaniem dwupasmówek, czyli trasą niezbyt krótką (przez Bydgoszcz i Człuchów. Po pokręceniu się po mieście i załatwieniu kilku spraw, w baterii zostało 10%. Wychodzi że realny zasięg Soula w takich warunkach (150 km po drodze ekspresowej i 120 km/h na tempomacie, oraz 200 km po zwykłych drogach, dość szybko, ale bez szaleństw) to 370 km. Za kilka godzin ruszamy w dalszą trasę, tym razem w bardziej właściwym kierunku, czyli nad ciepłe morza. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Chorwacja elektrykiem.