Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
"Cieszmy się że jest tak tanio"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bandtio83, post: 119150, member: 1753"] 40 tys przebiegu rocznie to jest bardzo dużo, im więcej człowiek jeździ to cena abonamentu rozkłada się na więcej kWh więc cena spada. Skoro mówimy o przykładach to powim ci mój przykład. Moj pierwszy EV to nissan leaf2 40kWh, jeździłem nim nawet sporo (jeszcze załapałem się na darmowe DC), im ceny kWh rosły tym wyjazdy nim dalej stawały się coraz bardziej mniej racjonalne, bo okazywało się że dieslem taniej, szybciej, dodatkowo GW wywalał Chademo, o ile z przyczyn idellogicznych mógłbym wybrać EV to jednak jak miałem te wyjazdy sporadycznie to cała zabawa w abonementy, itp stawała sie poprostu głupią fanaberią. I ktoś powie że EV złe, ale to EV nadal jest droższe niż większość aut sprzedających sie w kraju, w cenie tego L2 (maks wersja, krajowy itp) nadal miałem super diesla, no więc kupiłem sobie kolejnego EV, i teraz mam takie zasięgi że wogóle ładować nie muszę przy moich trasach, 450km to bym zrobił na raz jadąc ekonomicznie, na S-ce to 350km i ładowanie, wiec muszę pobrać w trasie jakaś tam średnią ilość kWh, tylko że jadać S-kami to jest bardzo duża szansa że po drodze będą miał Orlen (tak bywało) lub się poświece na Ionity (bo zapierdal i miałem dobrą cene), i tak naprawdę nigdy nie jest mi potrzebny GW już, nie przy tych cenach oraz ich stacjach po krzakach. Gdyby orlen chciał to by ich zniszczył na drogach szybkiego ruchu, bo mają już stacje (grunt), mają finanse (bo są molochem). I skoro tobie GW tak tanio sprzedaje kwh to dlaczego mi niechce, ja w ciągu roku bym zrobił u nich taki obrót jak w ty ciągu miesiąca, tylko ile osób mając EV jeździ tak jak ty a ile tak jak ja? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
"Cieszmy się że jest tak tanio"