Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
"Cieszmy się że jest tak tanio"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KKL, post: 119444, member: 1080"] Widzę, bo potrzebuje w domu dwa auta. Bardzo korciła mnie Tesla 3 Performance, jak w wakacje była po 230k z groszami.. ale "wytrzymałem" i nie wziąłem (a miałem już zgodę żony 🤣🤣). Po prostu jeszcze chce mieć w domu dywersyfikację. Tym bardziej że dieselek swoje lata ma (stuknie mu 10 w styczniu, mam go od nowosci) więc jego wartość na rynku niewielka. Szkoda sprzedawać. Nowego spaliniaka prawie na pewno nie kupię, ale ze sprzedażą starego się wstrzymuję. A odnośnie wywozenia taniego prądu.. na trasie do teścia- Warszawa-Szczecin mam 1100km, z grubsza. W domu załaduje się na full za 33zl i u teścia za około 62zl. Muszę "dobrac" około 100kWh w trasie. Licząc z grubsza po cenie 2.9zl to jest 290zl, więc total za prąd wyjdzie mnie 385zl. Diesel w tej samej trasie spali mi 66L po cenie obajtkowej 6.2zl. Łącznie 410zl. Ta różnica jest absolutnie za mała, by zrekompensować mi dodatkowe 1.5h w trasie, bo będę raz, jechał nieco wolniej elektrykiem, dwa, muszę się dwa razy ładować (na raz nie dam rady). Jechałem te trasę swoim soulem kilkukrotnie i nie udało mi się zejść poniżej 6.5h, no może 6h20m to jakieś minimum było. A zdarzały się przejazdy po 7h, bo np straciłem kilkanaście minut w Zielonej Górze, bo na GW dwa auta się ładowały i czekałem. Jak diesel będzie po 7.5zl za litr to ciągle dla 100zl różnicy nie pojadę elektrykiem. Jeździłem jak był juicepass i miałem ionity i gw po 1.5zl. Teraz sensu nie widzę. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
"Cieszmy się że jest tak tanio"