Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Co dalej po Tesli? Jaki następny BEV byście wybrali?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Dawidt3p, post: 254728, member: 6114"] A tak z ciekawości w praktyce gdyby Tesla miała baterię 10% większą, architekturę 800V i jeszcze parę dodatków to czy by było warto dopłacać do tego 10-20%? Moim zdaniem nie, choć każdy oczywiście patrzy po sobie. Sam się nie raz złapałem, że dopłacałem do czegoś extra a później z tej rzeczy/funkcji nie korzystałem. Może jestem dziwny, ale przez wiele lat używałem iPhonów a później przerzuciłem się na Xiaomi i to nie flagowy model tylko średniak za 1k. No i nie odczułem różnicy w zastosowaniach, w których korzystam z telefonu. Z perspektywy czasu uważam, że to było głupie jak zmieniałem telefon bo pojawił się nowy model mający funkcje, które w zasadzie niewiele wznosiły a przede wszystkim nie usprawiedliwiały wydatku zakupowego. Jeśli istniałby model Tesli z trochę większym akumulatorem i architekturą 800V ale droższy np. o 30k to ja raczej bym tego auta już nie kupił. No bo w praktyce (u mnie) dzięki tym "ulepszeniom" to może bym zaoszczędził 5h podczas ładowania, ale ta oszczędność czasu nie jest dla mnie warta 30k bo w czasie ładowania mogę coś zjeść, popracować na laptopie itp. Być może się mylę, ale wydaje mi się, że auta marki Tesla nie są "najlepsze", ale są gdzieś bardzo wysoko o ile nie na pierwszym miejscu pod względem tego co otrzymujemy za daną cenę. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Co dalej po Tesli? Jaki następny BEV byście wybrali?