Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Co kupić za około 80K ? ZOE 50 czy LEAF II 40 ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wojtekj23, post: 107604, member: 1729"] I to są piękne dylematy przed zakupem. Z autopsji co skłoniło mnie do zmiany samochodu. Ioniq 28 był bardzo dobrym samochodem wygodny, oszczędny i Platinum super wypasiony. Idealny na dojazdy do pracy jakieś 70 km dziennie. Przez 2 lata jeżdżenia a, kupiłem go również jako 2 latka nie zepsuło się absolutnie nic. Czego mi w nim brakowało? 1. ładowarki 3 fazowej 2. zdalnego włączania i wyłączania ładowania (nie korzystam ze zdalnego ogrzewania) i sprawdzania stanu naładowania baterii. Nie musze już biegać do garażu żeby to sprawdzać i wyłączać ładowarkę. Do jeżdżenia wokół komina każdy z wymienionych przez ciebie samochodów da radę kwestia gustu i podobania. Jeśli myślisz o podróżowaniu chociażby sporadycznym (jak ja) CCS musi być i to z jak najlepsza krzywą ładowania i im większa bateria tym lepiej. Kona Platinum z 2019 nie będzie miała ładowarki 3 fazowej i zdalnej obsługi- niestety. Żeby miała to wyposażenie to co najmniej 2020 z Bluelink i 3 fazy na razie poniżej 26 tyś euro za bezwypadkową nie zejdziesz nawet w Niemczech. Wiem bo przerabiałem bardzo niedawno. Jeśli nie potrzebujesz 3 faz i zdalnej obsługi to polecam Kone z 2019 będzie miała jeszcze rok gwarancji. Ja kupiłem młodszą, ale z uboższym wyposażeniem. Jak w opisie na Teslę nie starczyło, zresztą może i dobrze bo jakbym zapłacił 135 tyś za przedliflową Teslę SR z 2019 roku jak teraz można mieć za mniej niż 160 nową to bym się wkurzył. Ale gdybym szukał samochodu za 80 tyś w tej chwili.... to dołożyłbym parę tyś. i kupił corsę (mimo, że też nie do końca mi się podoba) koniecznie z ładowarką 3 fazową. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Co kupić za około 80K ? ZOE 50 czy LEAF II 40 ?